• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.blic/informer.rs

15.11.2018

15:05

OTARASITE SE PREHLADE ZA DAN! Jedna šolja ovog napitka diže iz mrtvih

Ljubav

OTARASITE SE PREHLADE ZA DAN! Jedna šolja ovog napitka diže iz mrtvih

Podeli vest

Dolazi zima, a videćemo da li će biti duga i hladna. Jedan od dominatnijih problema poslednjih nedelja je virus koji neprestano dosađuje stanovnicima naše zemlje. Ako ste hladno vreme i promenu dočekali nespremni postoji način kako da što bezbolnije i zdravije prezimite dok se iz vazduha ne izgube naporne napasti

Da biste se uspešno izborili sa prehladom i gripom ili da biste ih zaobišli kao kiša oko Kragujevca, važno je da imunitet održavate na što višem nivou. Pored unosa suplemenata (dodataka ishrani) imajte na umu i napitak koji će zadati poslednji udarac virusima i ojačati imuni sistem.

Ne treba vam čudo, već nekoliko namirnica koji će obezbediti dve šolje napitka za zimsku borbu.

- koren đumbira

- 4 karanfilića

- pola štapića cimeta

- ceo limun

- med

- 4 dl vode

Đumbir oljuštite i iseckajte, potom ga zajedno sa karanfilićima i cimetom stavite u hladnu vodu. Napitak kuvajte na blagoj vatri 10 minuta. Sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da odstoji još 20 minuta. Procedite, sipajte u šolje i zasladite ga, po potrebi, i dodajte malo limuna. Napitak pijte dok je topao, nikako vruć ili kad se već potpuno ohladio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera KV

pre 5 godina

Mnogo sam voleo babu..kada je preminula plakao sam kao kiša...da sam znao dao bih joj ovaj napitak i danas dan bi bila sa nama....

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija