• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2019

13:53

NEMATE PARA ZA DAN ZALJUBLJENIH? OVE stvari su BESPLATNE, volite se do mile volje!

Ljubav

NEMATE PARA ZA DAN ZALJUBLJENIH? OVE stvari su BESPLATNE, volite se do mile volje!

Podeli vest

Treći “Festival ljubavi” otvoren je 3. februara i trajaće do 24. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u Novom Sadu

U susret 14. februaru, Danu zaljubljenih, festival organizuje nekoliko besplatnih aktivacija širom grada.

13. februar

Trg slobode

17h – besplatna tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada – prijave putem FB stranice

Galerija Matice srpske

18h – Portret ljubavi - priče o velikim ljubavima koje kriju umetnička dela iz kolekcije Galerije Matice srpske

Trg slobode

18h - nastup dece iz Dnevnog boravka Centra za socijalni rad

19h – Strahinja Janjić, akustična gitara

14. februar

Muzej savremene umetnosti Vojvodine

13h – Razgovor sa glumicom Evom Ras i projekcija filma “Lepota poroka”

15:30h – Razgovor sa Jasminom Mihajlović, suprugom Milorada Pavića, scenariste i projekcija filma “Vizantijsko plavo”

17:30h – Razgovor sa Dinom Živojinović, unukom Bate Živojinovića i projekcija “U raljama života”

19:30h – Razgovor sa Ljiljanom Kapor, suprugom Mome Kapora, autora romana i projekcija filma “Una”

Trg slobode

19h – Muzika srca

Novosađani i turisti, svakog dana imaju priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasi i ove godine Trg slobode. "Fuzetea Flower Wall" ukrašen je prirodnim cvećem, a na njemu na 30 svetskih jezika piše "ljubav".

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači nude različite proizvode i rukotvorine, a posetioci mogu da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko "ljubavnih vrata", "Orbit Kissing Pointa" i retro zida sa ramovima za slike.

Organizatori pozivaju Novosađane da se pridruže humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava za klavijaturu koja će biti donirana Dnevnom borakvu za decu i omladinu Centra za socijalni rad koja će im omogućiti da nesmestano vežbaju i nastupaju, a svoj nastup će imati i na festivalu 13. februara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mica muvrin

pre 5 godina

I OPET SE PRIBLIŽAVA 14 FEBRUAR KOJI KOD MNOGIH NARODA IMA RAZLIČITO ZNAČENJE ! - KOD PRAVOSLAVACA JE SV.. TRIFUN DAN VINOGRADARA ! - KOD KATOLIKA SVETI VALENTIN DAN ZALJUBLJENIH I KAKO GA KATOLICI NAZVAŠE SVETSKI DAN ZALJUBLJENIH ! - KOD MUSLINAMA NEMA NIKAKVOG PRAZNIKA I NE PRAZNUJU DAN ZALJUBLJENIH NITI SV. TRIFUNA ! - JEVREJI NE SLAVE NI SV. TRIFUNA NITI DAN ZALJUBLJENIH ! - HINDUISTI U INDIJI NE SLAVE NI JEDAN OD POMENUTA DVA PRAZNIKA ! - BUDISTI TAKOĐE NE SLAVE NI SV. TRIFUNA NI SV, VALENTINA ! - JOŠ PREKO 50 RAZNIH VERA PO AMERICI I SVETU NE SLAVI OBA PRAZNIKA ! MNOGE SEKTE NE SLAVE SV. TRIFUNA NI SV BALENTINA ILI TI " SVETSKI DAN ZALJUBLJENIH " ! - ATEISTI NE VERUJU U BOGA I NE VERUJU TAKOĐE U OBA PRAZNIKA ! PA OPRAVDANO PITAM JA VAS MOJI SRBI KAKO JE SV, VALENTIN SVETSKI DAN ZALJUBLJENIH, KADA GA SLAVE SAMO KATOLICI, PROTIV ČEGA NEMAM NIŠTA PROTIV , CENIM I POŠTUJEM GA I ČESTITAM SVIM KATOLICIMA OD SRCA TAJ DAN KAO DAN ZALJUBLJENIH !, ALI KAKO DA SHVATIM NAS SRBE KOJI NA TAJ DAN, 14. FEBRUAR, DAN SV TRIFUNA, DAN VINOGRADARA SLAVE SV. VALENTINA I ŠALJU ČESTITKE POVODOM DANA ZALJUBLJENIH NE SPOMENUVŠI, VEROVATNO IZ NEZNANJA SV. TRIFUNA ILI.....,?! PORED TOGA ŠTO JE ZAŠTITNIK VINOGRADARA I POLJSKIH RADOVA SV. TRIFUN JE UJEDNO I ČUVAR BRAČNE LJUBAVI I VERNOSTI U DOMOVIMA SRBA, ALI NE I DAN ZALJUBLJENIH SA IKONAMA I SLIKAMA KOJE KATOLICI KORISTE NA TAJ DAN, DAN SV, VALENTINA ! TO MI POKUŠAJTE OBIJASNITI ! SVOJE VERE SE ODRIČETE A TUĐE SLAVITE ! ŠTA SVE KROZ NAŠE POSTOJANJE NISMO PRISVOJILI I ZDUŠNO KORISTIMO ! POGLEDAJTE NAM NA PRVO MESTO REČI KOJE SMO ODOMAĆILI A PRIPADAJU MNOGI DRUGIMA OSIM NAMA I ZA NAS JE TO NORMALNO !

mica muvrin

pre 5 godina

I opet se približava 14. Februar koji je kod mnogih naroda ima različito značenje ! - Kod Pravoslavaca SV.. TRIFUN je dan vinogradara ! - Kod Katolika je SV VALENTIN dan zaljubljenih i kako ga bez prava katolici nazvaše međunarodnim danom zaljubljenih ! - Kod Muslimana na taj dan nema nikakvog praznika niti oni slave ni SV. TRIFUNA ni SV. VALENTINA ! - Jevreji ne slave ni sv. trifuna ni sv. valentina ! - Hindusi u Indiji ne slave ni jedan od pomenutih praznika ! - Budisti ttakodje ne slave ni jednog od pomenutih praznika koji se slučajno ppoklapaju ! - Još 50_ak vera u americi ne slave ove praznike ! - i mnoge sekte po svetu ne slave takodje Sv. Trifuna i Sv valentina ! - Ateisti ne veruju u boga niti bilo kakve vere pa verovatno i oni ne slave ove svece ! Pa zato opravdano pitam ja vas moje srbe kako je Sv. Valentin praznik u nas kada mi imamo i po značajnog bitnog svesa od Sv. valentina koga pratnuju katolički praznim DAN ZALJUBLJENIH i to kao svetskog sveca zaljubljenih, protiv čega da ga katolici slave nemam ništa protiv cenim i poštujem ga i ČESTITAM vernicima kapličke veroispovesti od srca 14. februar kao DAN ZALJUBLJENIH ! A kako da svatim nas srbe da većina nas i ne zna za Sv. Trifuna i milije im je da nama pravoslavcima čestitaju ceo dan dva Sv. Valentina ne spomonjići Sv. Trifuna ! .,?! Pored toga zaštitnik vinogradara i poljskih radova u vinogradima on je i čuvar bračne ljubavi i vernosti u kućama Srba ! Pokušajte mi obijasniti kako to da se odričete svoje vere, a tudje slavite ?!

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija