• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

22.02.2019

13:20

(FOTO) NAPISAO SOPSTVENU ČITULJU I PREMINUO OD RAKA PLUĆA: Pušači, ovo morate da pročitate!

Ljubav

(FOTO) NAPISAO SOPSTVENU ČITULJU I PREMINUO OD RAKA PLUĆA: Pušači, ovo morate da pročitate!

Podeli vest

Otac petoro dece, Džefri Tarner iz Njujorka bio je pušač duže od četiri decenije. Ovaj 66-godišnjak je preminuo 13. februara nakon borbe sa rakom pluća poslednja tri meseca svog života...

U čitulji koju je sam napisao, Tarner je pozvao pušače da prestanu da puše, poručujući im da im "život zavisi od toga".

- Bio sam idiot koji je donosio istu glupu odluku, dan za danom, po nekoliko puta dnevno. Bio sam pušač i, iako sam znao da će me to na kraju ubiti, odlučio sam da poričem istinu - napisao je on u čitulji koja je objavljena 17. febraura u Albany Times-Union.

ODOSMO DA PASEMO TRAVU: Hrana koja nas bukvalno vodi u smrt!

Tarner je dodao da time što je izabrao da puši nije naškodio samo sebi, već i svojim bližnjima.

Foto: pexels.com

- Bol i patnja koju sam uzrokovao svojoj porodici nisu vredni to 'zadovoljstva' koje zapravo nije ništa drugo nego bacanje novca, koje me odvojilo od porodice i na kraju ubilo moje telo.

Tarner je u čitulji napisao i da je "živeo pristojan život", ali da mu je jako žao što će propustiti brojne važne trenutke u životima bliskim ljudi.

UGLJENI HIDRATI NISU ZLO, ali evo kada NE TREBA da ih jedete!

- Ako pušite, prestanite sada – vaš život zavisi od toga i život onih koje volite zavisi od vašeg života. Zapamtite, život je dobar – nemojte da ga izgubite u duvanskom dimu - poručio je on.

Njegova ćerka rekla je da je bila iznenađena očevom odlukom da se objavi ova čitulja, ali "da se nada da će to pomoći nekome da donese bolju odluku".

Foto: pexels.com

- Nadam se da će ovo nekome pomoći da donese bolju odluku nego što je doneo moj otac i nadam se da će to nekome omogućiti da gleda svoje unuke kako rastu - poručila je ona.

(VIDEO) SVE TRI ŽENE SU BILE PIJANE, IZUJEDANE I IZGREBANE! Taksista otkrio kako je došlo do tuče u njegovim kolima!

Iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ističu da su cigarete uzrok skoro pola miliona smrti godišnje samo u Americi, a ističu i da je to glavni uzrok smrti bolesti koje se mogu sprečiti ne samo u Americi, već u celom svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Sep 22, 2018 at 3:39am PDT




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija