• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

18.06.2019

10:47

ČAROBNI ČAJ OD NANE! Sve prednosti ovog zdravog napitka!

Ljubav

ČAROBNI ČAJ OD NANE! Sve prednosti ovog zdravog napitka!

Podeli vest

Zahvaljujući jedinstvenom ukusu i umirujućem dejstvu, čaj od nane je mnogima omiljen, naročito ljudima koji žele da poboljšaju svoje opšte zdravstveno stanje

Evo kako redovno konzumiranje čaja od nane utiče na organizam.

Podstiče imunitet

Zahvaljujući svojim antimikrobnim svojstvima, čaj od nane je odlična prevencija različitih infekcija. Nana sadrži brojne dragocene antioksidante i nutrijente koji osnažuju imuni sistem. Ako redovno pijete ovaj čaj, nivo vitamina B i kalijuma u organizmu će biti viši, što će takođe povoljno uticati na imunitet.

Popravlja varenje

Čaj od nane potpomaže varenje i opušta digestivni trakt. Ovo je narodni lek protiv dijareje, mučnine, nadimanja i povraćanja. Sprečava grčeve, tako da ublažava stomačne tegobe.

Potpomaže skidanje viška kilograma

Ako želite da dovedete liniju u red, čaj od nane vam je odličan saveznik. Suzbija apetit, tako da će vam šolja čaja od nane pomoći da izbegnete prejedanje.

IZBACITE VIŠAK VODE! Kad vas muči zadržavanje tečnosti u organizmu!

Osvežava dah

Dve, tri šolje čaja od nane bez šećera u toku dana će vam osvežiti dah, a to će vam popraviti i samopouzdanje.

Poboljšava san

Ako patite od nesanice, ili bilo kojeg poremećaja sna, probajte nekoliko večeri da pijete čaj od nane. Opustiće vas, pa ćete lakše utonuti u san. Mentol ima opuštajuće i blago sedativno dejstvo, tako da bi trebalo da spavate "kao jagnje".

Pomaže da se lakše nosimo sa stresom

Bez obzira na to koliko godina imate i čime se bavite, danas je gotovo nemoguće živeti bez stresa. Čaj od nane će vas opustiti i umiriti. Dve ili tri šolje u toku dana trebalo bi da budu od pomoći.

Podstiče rast kose

Ako želite da vam kosa raste brže i bude bujnija, čaj od nane je dobro prirodno rešenje. Ovaj napitak pomaže u uspostavljanju pH balansa u organizmu, smanjuje preterano lučenje masnoće i podstiče rast kose.

Dobar je za kožu

Ako vas muče akne ili drugi problemi sa tenom, čaj od nane će vam pomoći da ih rešite. Mentol koji sadrži usporava rad lojnih žlezda, tako da će vam se koža iščistiti. Takođe, dobar je za prevenciju infekcija i ubrzava zarastanje rana.

Ublažava iritacije

Ujedi insekata često mogu da izazovu iritaciju kože. Redovno konzumiranje čaja od nane ujutru i uveče će vašu kožu učiniti manje osetljivom. Osim čaja, pomažu i obloge od čaja ili etarskog ulja nane.

MA, TAČNO SMO ZNALI! San vikendom produžava život!

Snižava povišenu temperaturu

Ovo je možda najmanje poznata korist čaja od mente, ali on može biti efikasan i kod osećanja povišene temperature i groznice. Mentol rashlađuje organizam i zato efektno snižava temperaturu tela, i iznutra, i spolja.

Popravlja koncentraciju

Osvežavajući miris nane popravlja koncentraciju. Aroma čaja od ove biljke ublažava anksioznost i popravlja kognitivne sposobnosti, pa se zato konzumiranje čaja od nane preporučuje ljudima koji rade duge smene, studentima i svima koji treba da se skoncentrišu na obavljanje određenih zadataka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija