• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

18.06.2019

15:57

SPAS OD NAPASNIKA! Ovih deset mirisa uništavaju komarce!

Ljubav

SPAS OD NAPASNIKA! Ovih deset mirisa uništavaju komarce!

Podeli vest

Na leto, svi želimo da provodimo više vremena na svežem vazduhu, da šetamo i uživamo u zelenilu i cveću. Ali nam sve to mogu upropastiti komarci

1. Prah od vanile

Pomešajte vanilin prah sa losionom za bebe u razmeri od 1 do 10 i nanesite ga na sve otvorene delove tela. Takođe možete rastvoriti vanilin prah u vodi, a zatim prskati smešu na izložene delove vaše kože i vaše odeće.

2. Eterična ulja anisa, karanfilića, bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, karanfilića, bosiljka i eukaliptusa mogu uplašiti komarce ako nanosite razređena ulja na izložene delove kože (5-10 kapi po čaši vode) ili ih raspršite na izvor toplote, kao što je kamin, aroma lampa ili zagrejana ringla. Možete i umočiti pamučnu krpicu u ulje i staviti je na prozorski lim.

I NA STOGOJ DIJETI! Zašto su proteini važni ako želite da smršate?

3. Grančice zove 

Stavite sveže grančice zove u svoju sobu. One će tako lako uplašiti komarce kao i lišće paradajza. Ali budite oprezni, jak miris starijih cvetova može da vam prekine san, pa je bolje da noću izvadite grančice iz vaše spavaće sobe.

Foto: Shutterstock

4. Karanfilić

Stavite 5 g karanfilića u čašu vode i kuvajte 15 minuta. Pomešajte 10 kapi ovog napitka sa 1 kašicom bilo koje toaletne vode i nanesite premaz na izložene delove tela. Sada možete ostati na otvorenom najmanje 2 sata, a komarci vam neće prići.

5.  Grane smreke 

6. Ulje kedra 

Miris kedrovog ulja plaši ne samo komarce, već i muve i bubašvabe. 

7. Kuvani koren žalfije 

Niti jedan insekt neće dodirnuti vaše lice ako ga perete sa napitkom korena žalfije. Morate staviti šaku usitnjenog korena u 0,4 litara vode, prokuvajte i pustite da odstoji i ohladi se oko 20-30 minuta.

8. Ulje za kuvanje, šampon i sirće

Da biste napravili efektan repelent protiv komaraca i muva, trebaće vam ulje, šampon i 9% sirćeta. Pomešajte ove sastojke u istim količinama i promešajte ih. Sirće plaši insekte, šampon skriva jak miris dok je ulje osnova bilo koje kreme. Ovaj repelent je bezbedan za decu i nema jak miris.

9. Listovi bosiljka

Možete koristiti seckane sveže lišće i cveće bosiljka, ili cveće ptičje trešnje. Stavite ih u svoju sobu ili ih utrljajte po izloženim delovima tela.

10. Kuvan koren pšenične trave

U starim vremenima, ljudi su koristili kuvano korenje pšenične trave kako bi oterali komarce i druge insekte koji sisaju krv. Stavite šaku usitnjenog korena pšenične trave u 0,4 litara vode i prokuvajte ih 3 puta, tako da tečnost postane svetložute boje. Operite lice i ruke ovime, i ni jedan komarac vam neće prići!  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija