• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

03.07.2019

13:41

POSTOJI REŠENJE! Domaći lekovi i preparati za natečene i bolne noge

Ljubav

POSTOJI REŠENJE! Domaći lekovi i preparati za natečene i bolne noge

Podeli vest

Predugo stajanje, povrede, preveliki fizički napor, višak kilograma, preveliki unos soli, lekovi – sve to može uzrokovati natečenost nogu, bolnu pojavu koja se s toplim danima može još više pogoršati

Uz pomoć jednostavnih i jeftinih kućnih “lekova” možete ublažiti tegobe u nogama i opet osećati lakoću u koraku.

1. Kupka s kuhinjskom soli


Pola šoljice kuhinjske soli naspite u lavor tople vode. Potopite noge u rastvoru 10 do 15 minuta. Osetićete trenutno olakšanje. U kupki sa soli noge možete potapati svako veče pre spavanja.

JEDNA NOĆ bez sna može da vam uništi organizam!

2. Toplo-hladna kupka


Jedan lavor napunite vrućom (ali ne prevrućom) vodom, a drugi lavor hladnom (ali ne prehladnom) vodom. Noge prvo namačite u vrućoj vodi 10 do 15 minuta, a zatim ih stavite u hladnu vodu. Nakon par trenutaka vratite ih opet u vruću vodu i držite u njoj pet minuta. Ova kupka poboljšaće cirkulaciju u nogama.

3. Pasta s praškom za pecivo


Vodi u kojoj se kuvao pirinač dodajte prašak za pecivo u razmeri 1:1. Možete pomešati dve kašičice praška za pecivo i dve kašičice vode pa mešajte dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na stopala i zglobove. Veću količinu ove paste možete dodati i lavoru s vodom i namakati noge u njoj. Prašak za pecivo i pirinčana voda upiće višak tečnosti iz stopala i gležnjeva.

Foto: pexels.com

4. Kupka s esencijalnim uljima


Esencijalna ulja eukaliptusa, peperminta i limuna dodajte lavoru vode i potopite noge oko 15 minuta. Osim što će smanjiti otečenost, esencijalna ulja delovaće opuštajuće na celi organizam.

5. Jabukovo sirće


Nanesite na stopala i gležnjeve malo jabukovog sirćeta i osetićete trenutno olakšanje. Jabukovo sirće upiće i odstraniti višak tečnosti skupljene u bolnim nogama te tako smanjiti natečenost, ukočenost i bol.

6. Čaj od peršuna


Napravite čaj od sušenih listova peršuna i svaki dan popijte dve do tri šoljice. Peršun će kao prirodni diuretik pomoći telu da izbaci višak tečnosti.

7. Listovi kupusa


Listove kupusa prebrišite mokrom krpicom pa ih stavite na noge, a možete ih i lagano svezati za noge. Za još veće olakšanje listove pre upotrebe možete držati u frižideru. Kupus odlično upija pa će izbaciti višak tečnosti iz nogu unutar pola sata.

8. Čaj od maslačka


Maslačak dodajte kipućoj vodi i ostavite da kratko odstoji. Svaki dan popijte šoljicu-dve čaja i pijte ga sve dok ne primetite da vam noge više ne natiču. Maslačak takođe upija vodu te je bogat antioksidantima blagotvornima za čitav organizam.

9. Sveži krastavac


Kriške svežeg krastavca stavite na stopala pa ih prekrijte laganim povezom. Krastavac će umiriti umorne i bolne noge.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija