• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2019

14:58

KREATIVNE RADIONICE ZA KLINCE! Voće je najbolja dnevna užina!

Ljubav

KREATIVNE RADIONICE ZA KLINCE! Voće je najbolja dnevna užina!

Podeli vest

Zašto je i koliko važna voćna užina, koja to vrsta voća spada u porodicu ruža, kao i kom čudnovatom plodu je posvećen čitav jedan muzej u Kaliforniji – samo su neke od zanimljivih i korisnih informacija koje su čula deca iz beogradskih vrtića na radionicama Maxi supermarketa posvećenim zdravijoj užini

Kroz igru i kratke edukativne priče, više od 200 dece iz vrtića "Povratak prirodi", "Biser", "Kasper", "Magnolija" i "Nada Purić" imalo je priliku da sazna i zašto je važan vitamin C, koliko je bitno jesti voćnu užinu i šta sve možemo da pravimo od ovih plodova prirode.

Foto: Delhaize Serbia

- Bez unosa voća i povrća, koji deci obezbeđuju sve neophodne vitamine, svakako nema ni pravilnog rasta i razvoja naših mališana. Naša deca zajedno sa svojim vaspitačima učestvuju u izboru voća i povrća koje će biti zastupljeno u svakodnevnoj ishrani. Svakodnevno sticanje znanja o raznovrsnom voću i povrću koje nam je dostupno, njihovoj ulozi u građenju zdravog organizma, te sticanje praktičnih veština u pravilnom izboru pomenutih namirnica mališani Predškolske ustanove "Magnolija" usvajaju na licu mesta, u našem komšiluku, među ljubaznim susedima, a i svaka aktivacija ove vrste je dragocena - kaže Uroš Veličković, direktor Predškolske ustanove "Magnolija", jednog od vrtića u kojem su organizovane kreativne i edukativne radionice.

(FOTO) CEO BALKAN IGRA ZA MALOG VUKA! Humanitarna akcija 'Spasimo decu u saobraćaju'!

Foto: Delhaize Serbia

(FOTO/VIDEO) UZ ZVUKE PESME 'SVILEN KONAC' otvoren prvi Sabor violinista u Pranjanima!

Deca su uživala u svežoj voćnoj užini od sezonskog voća – lubenicama, kruškama, breskvama, šljivama, ali i bananama, a koliko zaista poznaju voće koje jedu pokazala su i u igri pravljenja voća od plastelina. Vredni prsti birali su plastelin odgovarajuće boje kako bi napravili najrumeniju jabuku, za lubenicu su majstorski oblikovani neophodni detalji kao što su semenke, a žuta kriška lako je postala omiljena užina – banana.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija