• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

29.08.2019

11:12

OČISTITE BUBREGE! Ovaj čaj izbacuje sve otrove iz organizma

Ljubav

OČISTITE BUBREGE! Ovaj čaj izbacuje sve otrove iz organizma

Podeli vest

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege

Šta rade bubrezi?

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu. Oni su "sofisticirani uređaji" koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi koji imaju najviše rizika od razvoja bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili istorijom bolesti.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega:

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

List peršina deluje protuupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovno, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vreme je da napravite nešto dobro za vaše telo i bubrege te se očistite od toksina.

Napitak za čišćenje bubrega:

Sastojci: šaka peršunovog lišća; 1 litar vode.

Priprema: Peršun operite iseckajte na veće komade, stavite u šerpu pa nalijte vodu. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte čaj još 5 do10 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i stavite u frižider.

Svako jutro popijte po čašu ovog čaja.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija