• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar ukusa/informer.rs

30.08.2019

14:39

PRIRODA LEČI SVE! Čaj od ovog začina rešiće mnoge stomačne tegobe!

Ljubav

PRIRODA LEČI SVE! Čaj od ovog začina rešiće mnoge stomačne tegobe!

Podeli vest

Peršun se najčešće koristi u kulinarstvu, ali znajte da od njega možete da napravite čaj koji je koristan protiv mnogih bolesti. Čaj od peršuna preporučuje se kod neredovnog menstrualnog ciklusa. Osim svojstva da reguliše menstruaciju, peršun se može koristiti i za lečenje problema sa bubrezima

Možete verovati lekovitom svojstvu peršuna ako imate infekcije mokraćnih puteva ili kamenje u bubrezima, smatraju specijalisti. Tvrde još da čaj od peršuna može da bude efikasan kod raka debelog creva i raka grlića materice.

 

PRIRODAN ELIKSIR! Jabukovo sirće i prokuvana voda

Peršun je bogat folnom kiselinom, a to je od velikog značaja za kardiovaskularni sistem kod svakog čoveka. U peršunu ima mnogo vitamina, može da nas spase visokog holesterola, pa čak i da smanji krvni pritisak. Kako bi efekat na organizam bio trajan, treba često da pijete čaj od zelenog začina.

Foto: Shutterstock

Drugo korisno svojstvo čaja od peršuna je što otklanja gasove i smiruje creva. Kod redovne upotrebe ćete primetiti i poboljšanje varenja, piše Stvar ukusa. Pošto je biljka veoma bogata gvožđem, često se preporučuje ljudima koji pate od anemije. Čaj od peršuna će pomoći organizmu da se očisti od nagomilanih toksina. Peršun otklanja neprijatan zadah iz usta. Možete da se oslonite na njega nakon uzimanja belog ili crnog luka, jer će nekoliko strukova peršuna ili šolja čaja odmah neutralizovati miris.

 

 

Da biste kod kuće napravili čaj od peršuna potrebna vam je samo jedna veza i 600 ml vode. Stavite vodu u odgovarajuću posudu na vatri da provri, nakon toga treba da prelijete iseckani peršun. Ostavite da se popari desetak minuta. Posle možete da ocedite i pijete nakon što se čaj potpuno ohladi. Lepo je da se ta količina čaja popije na dan. Možete čaj čuvati i u frižideru.

BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija