• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sensa.rs/informer.rs

16.09.2019

12:52

5 NAMIRNICA KOJE UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE JETRE! Izbacite ih iz ishrane što pre!

Ljubav

5 NAMIRNICA KOJE UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE JETRE! Izbacite ih iz ishrane što pre!

Podeli vest

Sačuvajte zdravlje jetre - evo koje namirnice treba da izbacite iz svog jelovnika

Poznata je izreka: Zdrava jetra - zdravo telo! Jetra je najznačajniji organ za detoksikaciju i predtsavlja "laboratoriju organizma, a kako bismo sačuvali njeno zdravlje, važno je da iz ishrtrane izbacimo sledeće namirnice, piše Lovesensa.

Masna brza hrana ne zaslužuje da bude deo vašeg jelovnika. Konzumiranjem hrane koja sadrži visok procenat zasićenih masnoća (burgeri, pomfrit) ugrožava funkcionisanje jetre. Može da izazove upalne procese u telu, a često može biti okidač i za cirozu jetre.

Treba ograničiti i unos šećera, jer često konzumiranje slatkiša može uzrokovati bolest poznatu kao masna jetra. Jedan od zadataka jetre jeste da šećer pretvori u mast, a kada unosimo previše šećera dolazi do nagomilavanja viscelarne, unutrašnje masnoće koja uzrokuje razna oboljenja.

 

 

Istraživanja su pokazala da preteran unos soli uzrokuje fibrozu jetre. Obratite pažnju na to koliko solite hranu, ali pazite i na skrivene soli koje sadrže grickalice i brza hrana.

Stručnjaci za zdravlje preporučuju čašu vina dnevno, ali svako konzumiranje alkohola preko te mere može biti pogubno po zdravlje i okidač je za cirozu jetre.

U mnogim grickalicama skrivene su soli, šećer i masnoće. Kako biste sačuvali zdravlje jetre zamenite čipseve i prerađenu hranu voćem ili orašastim plodovima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelica Mitrovic

pre 4 godine

Ako ste umereni u svemu, ne jedete grickalice i masnu hranu, nema bojazni. Ako ste ipak malkice masni slobodno se okrenite alternativi. Ja vec nekoliko meseci koristim ekstarkt pecurke hericium i uspesno sam skinula trigliceride, holesterol u LDL i HDL holesterol dovela u normalu

Dara

pre 4 godine

Nekad smo i sami kao mala deca, sve što nam više brane, i sve što više pišu da neke namirnice nisu zdrave mi ih bas tada. Unosimo u naš organizam. Ali slažem se sa prethodnim komentarom, da ako se unosi u organizam manje količine takozvanih ne zdravih namirnica, onda nema bojazni za jetru i hericijum pečurke, odnosno medicinski supliment nije samo za regulisanje šećera i holestrola, takođe je i prevencija za veoma širok spektar tegoba. Vredi probati ništa ne gubite.

Mile

pre 4 godine

I ja sam cula za pecurku hericijum da je jako dobra za povecan holesterol pa bi pitala Jelicu gde moze da se kupi.?

ZORAN

pre 4 godine

Ja sam vec koristio medeicinsku gljivu hericium, po preporuci, jer sam imao problem sa crevima, odlicna je.

zeljko

pre 4 godine

Gljiva Hericium, ima sirok spektar u lecenju, a moze se koristiti i kao preventiva

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija