• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com/informer.rs

28.10.2019

22:09

BOLJE PRESKOČITE! Kada je vežbanje veća šteta nego korist?

Ljubav

BOLJE PRESKOČITE! Kada je vežbanje veća šteta nego korist?

Podeli vest

Stalno smo bombardovani informacijama koliko je vežbanje zdravo i da treba stalno vežbati iz zdravstvenih i estetskih razloga. Međutim, postoje situacije kada je bolje preskočiti trening da ne biste napravili veću štetu

Kada ste bolesni 

Nikako ne bi trebalo da vežbate ako se osećate slabo, pa čak i kada imate samo prehladu. Vežbanje može još više da optereti imunitet pa će samo produžiti trajanje bolesti. Osim toga, kada ste bolesni, teže ćete se koncentrisati na izvođenje vežbi i povećava se rizik od povreda.

JEDITE SVE, A MRŠAVITE! Izgubite 3 kg za nedelju dana uz jesenju dijetu!

Odmah posle bolesti 

Nemojte odmah posle bolesti pokušavati da uspostavite stari režim vežbanja. Dajte telu vremena kako bi vratilo snagu, a kada se ponovo vratite vežbanju, najbolje je minimalno nedelju dana vežbati sporijim tempom.

Foto: pexels.com

Kada se osećate iscrpljeno i pod stresom 

Ponekad, iako vam se čini da bi trebalo da odete u teretanu, telo vas upozorava da je vreme za malu pauzu. Ako se osećate potpuno iscrpljeno, svakako bi trebalo da preskočite vežbanje. Idite kući, pojedite nešto zdravo, odmorite se i nemojte da se nervirate jer ste preskočili vežbanje. Iako vežbanje može da pomogne kod rešavanja od stresa tako što podiže endorfin, ponekad je jednostavno telu najbolje priuštiti odmor.

Kada imate povredu 

Bez obzira na to kakvu povredu imali, budite sigurni da je potpuno sanirana pre nego što se vratite vežbanju. Naime, rizikujete da se ponovo povredite. Pre povratka uobičajenoj rutini vežbanja, najbolje je da se posavetujete s doktorom.

USTAJETE LI UVEK NA DESNU NOGU? Ovo su ostala sujeverja vezana za krevet!

Kada ste mamurni 

Iako se možda osećate spremno i najradije biste mamurluk "ubili" jednim intenzivnim treningom, razmislite dva puta. Naime, zbog alkohola ste dehidrirani, a dodatni napor za telo još će podstaći lučenje tečnosti. Umesto za teretanu, bolje bi bilo da se odlučite za odmor i dodatni unos tečnosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija