• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Minutzamene

17.11.2019

19:39

MAGIJA PILINGA! Med, zeleni čaj, šećer... i ostali recepti za najfinije prirodne tretmane!

Ljubav

MAGIJA PILINGA! Med, zeleni čaj, šećer... i ostali recepti za najfinije prirodne tretmane!

Podeli vest

Sitne čestice uklanjaju mrtve ćelije kože, podstiču površinsku cirkulaciju, čine ten glatkim, zdravim i toniranim i rešavaju probleme povezane s godinama, dehidratacijom, pegama, mitiserima...

Da li redovno koristite piling za lice ili preskačete ovaj oblik nege? Sitne čestice u pilingu uklanjaju mrtve ćelije kože, podstiču površinsku cirkulaciju, čine ten glatkim, zdravim i toniranim i rešavaju probleme povezane s godinama, dehidratacijom, pegama, mitiserima... I ne samo to, koža bolje upija sve one hranljive sastojke koje nanosite kremama ili maskama.

Šta izabrati?

Piling možete kupiti, ali ga možete napraviti i sami. Kao abrazivno sredstvo uglavnom se koriste šećer, kafa, soda bikarbona, so, kukuruzno brašno. So, naročito morska, puna je minerala, ali ima prilično tvrde čestice i može da ošteti kožu, pa nije za one sa osetljivim tenom sklonim iritacijama. Šećer, koji je prirodan izvor glikolne kiseline fantastične za negu kože, manje grebe, ali vodite računa da ne bude previše krupan.

PAMET U GLAVU, LAJKOVI NISU VAŽNI! Kako deca mogu sebe da ugroze putem interneta?

Ulje lavande i šećer pred spavanje

Ako vam je potreban umirujući piling tela posle napornog dana koji opušta, pomaže da utonete u miran san, a ujedno i neguje kožu, pomešajte četvrtinu šolje nekog baznog ulja (maslinovo, kokosovo), šolju i po šećera i 5-6 kapi eteričnog ulja lavande. Osim umirujućih, lavanda ima i antiseptička svojstva.

Bazu za abrazivne čestice uglavnom čine prirodna ulja koja su dobra za lice - maslinovo, bademovo, kokosovo... ili neko drugo koje vam prija. Ona nisu teška niti previše masna i pomoći će da koža posle tretmana bude hidrirana, mekana i elastična.

Na kraju, izaberite neki sastojak koji će dodati vitamine i minerale i nahraniti vašu kožu, poput voća, povrća, žitarica ili meda.

U zavisnosti od tipa kože, piling možete raditi jednom nedeljno ili dva puta mesečno ako je vaše lice posebno osetljivo.

Med, zeleni čaj, šećer

Zeleni čaj deluje kao moćan antioksidant, dobar je protiv bora i za regeneraciju kože. Med deluje protiv bakterija i gljivica, pa na taj način prirodno dezinfikuje kožu.

Foto: Shutterstock

Skuvajte zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Stavite jednu kašiku čaja u činiju i tome dodajte kašiku šećera i kašiku meda, pa promešajte. Ukoliko je smesa retka, dodajete još šećera. Operite lice pa nanesite piling, te nežnim, kružnim pokretima uklonite mrtve ćelije. Na kraju isperite kožu mlakom vodom, a završite hladnom kako biste zatvorili pore i nanesite hidratantnu kremu.

 

OPASAN KAŠALJ KOJI NE PROLAZI! Sve o hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća!

Med i cimet

Med i cimet su moćna kombinacija za mršavljenje, ali isto tako sjajno uklanjanju nečistoće, bakterije i mrtve ćelije sa lica. Ovakav tretman je odličan protiv bubuljica, tamnih fleka i ožiljaka. Potrebno je da pomešate jednu kašičicu cimeta i jednu kašiku meda u maloj činiji i tako napravite pastu.

Aktivni ugalj

Crne maske protiv mitisera su vrlo popularne, a napravljene su na bazi aktivnog uglja, koji je ujedno odličan detoks za lice. Za domaći piling pomešajte kapsulu aktivnog uglja sa kašikom šećera i kašikom maslinovog ulja, očistite lice i koža će vam zablistati.

Pošto je ovo ujedno i maska za lice, nemojte tek tako isprati sastojke. Iskoristite njihove prednosti i ostavite da deluju pola sata pa ih tek onda isperite.

Kefir za regeneraciju

Ovsena kaša omekšava lice, dok je kefir bogat mlečnom kiselinom i kao takav odličan tretman za regeneraciju kože. Sitno samlevenu ovsenu kašu pomešajte sa kašikom kefira. Ukoliko nemate kefir, upotrebite jogurt. Uradite piling, ali i ostavite da maska deluje na vašoj koži 15-20 minuta, rezultat će vam se sigurno dopasti.

Foto: Shutterstock

Mediteranski piling

Morska so je bogata mineralima koji odlično regenerišu kožu, ali vodite računa da ne bude ona krupna. Maslinovo ulje neguje kožu, omekšava je i održava njenu elastičnost. Sve što je potrebno za ovaj mediteranski prirodni piling za lice jeste da pomešate ova dva sastojka dok ne napravite pastu. Otprilike na kašiku soli treba da dodate kašiku maslinovog ulja.

JESEN MIRIŠE NA DUNJE! Ublažavaju kašalj, umiruju stomačne tegobe, teraju nesanicu...

Kafa s mlekom

Za ovaj tretman potrebna vam je jedna kašika mlevene kafe i pola do jedne kašike mleka. Pošto je kafa dobra za kožu i podstiče površinsku mikrocirkulaciju, često se koristi i kao tretman protiv celulita. Nakon pilinga, primetićete da vam je koža zategnutija i glatkija.

Foto: Shutterstock

Za osetljivu kožu

Soda bikarbona je idealna kao piling zbog svoje blago zrnaste strukture, ali i sposobnosti da omekšava i neguje kožu. Piling možete napraviti na nekoliko načina. Najlakše je samo dodati vodu, a možete je kombinovati i sa kokosovim ili nekim drugim uljem. Kada je u pitanju kokosovo ulje, na jednu kašiku sode bikarbone, dodajte kašiku ulja.

 

ODAGNAJTE JESENJU TUGU! Biljka zvana 'božja milost' protiv sezonskog afektivnog poremećaja!

Protiv mitisera

Jedan od pilinga idealnih za borbu protiv mitisera je ovaj koji sadrži kokosovo ulje, šećer i limun. Ulje kokosa deluje protiv bakterija i gljivica, a limun i šećer omekšavaju, neguju kožu i vraćaju joj elastičnost. Sipajte kašiku šećera u činiju i dodajte kašiku limunovog soka. Nakon toga dodajte kokosovo ulje dok ne napravite pastu.

Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno jedno je od onih koja se u dodiru sa vodom ne pretvaraju u gnjecavo testo, već ostaju zrnaste strukture. Osnovni tretman podrazumeva da napravite pastu sa vodom, a da biste pojačali dejstvo, dodajte med, kokosovo ili maslinovo ulje.

Foto: Shutterstock

Banana protiv bora

Banana neutrališe dejstvo slobodnih radikala i ovo je odličan tretman protiv bora i preranog starenja, a uz to je i bogata vitaminima i mineralima. Jednostavno, izgnječite jednu bananu i dodajte joj kašiku šećera.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija