• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

25.11.2019

17:39

GRČEVI, GLAVOBOLJA, NADUTOST... Šta jesti tokom 'onih dana'?

Ljubav

GRČEVI, GLAVOBOLJA, NADUTOST... Šta jesti tokom 'onih dana'?

Podeli vest

Nutritivne potrebe žena menjaju se tokom menstruacije, u odnosu na one svakodnevne, ne samo zbog hormonske nestabilnosti, već zato što se krvarenjem gube esencijalni minerali i vitamini...

Da biste to izbegli, stručnjaci preporučuju izbalansiranu dijetu, usklađenu sa ciklusom. Pojedini proizvodi mogu vam pomoći da održite željeni nivo ovih elemenata i lakše se izborite sa grčevima, glavoboljom, mučninom, umorom, nadutošću.

Brokoli obiluje gvožđem, vlaknima, magnezijumom i kalijumom, koji smanjuju nadimanje, regulišu varenje i opuštaju grčeve u mišićima.

Foto: Shutterstock

Banane su najbolja užina koju možete da pojedete u tom periodu. Kao i brokoli, bogate su kalijumom, magnezijumom i vlaknima, pa poboljšavaju rad creva, otklanjaju dijareju i smanjuju želju za grickalicama.

EVO ZAŠTO ŽENE PRAVE GOLE SELFIJE i šalju ih muškarcima!

Crna čokolada sadrži mnogo zdravih minerala poput gvožđa i magnezijuma, kao i antioksidanse koji doprinose boljem protoku krvi i opuštanju krvih sudova.

Foto: Shutterstock

Losos sadrži omega 3 masne kiseline i bogat je izvor proteina, pa smanjuje upalu, ublažava grčeve i reguliše menstrualni ciklus.

FLEKICE SA MLEVENIM MESOM! Jednostavan obrok! (VIDEO)

Đumbir umanjuje upalu i bolove, pa ga dodajte, u svežem obliku, u čaj, da biste smanjili neprijatan osećaj u abdomenu.

Foto: Public

Pomorandže i limun, uz obilje vitamina, sadrže i mnogo gvožđa i vode, što pomaže varenju i hidrataciji organizma. Ublažavaju mučninu, kao i odlive.

JAVNOSTI JE POZNATA OD PRE! Evo ko je devojka koja je uhvatila Bogdanin BIDERMAJER - unuka našeg slavnog fudbalera!

Istovremeno, namirnice koje bi trebalo izbegavati su mleko i mlečni proizvodi (sadrže laktozu, specifičnu vrstu šećera, koja pojedinim ljudima uzrokuje digestivne probleme, bol u stomaku i mučninu), slatkiši i grickalice (zbog velike količine rafinisanog šećera mogu da dovedu do nadutosti, nakupljanja gasova i upala) i kofein (istraživanje je pokazalo da konzumacija kofeina tokom menstruacije produžava njeno trajanje, a u nekim slučajevima dovodi čak do izostanka ciklusa).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija