• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/infortmer.rs

25.11.2019

22:57

DAN POSLE! Evo šta da popijete i pojedete kad se PROBUDITE SA MAMURLUKOM!

Ljubav

DAN POSLE! Evo šta da popijete i pojedete kad se PROBUDITE SA MAMURLUKOM!

Podeli vest

Bliži se sezona praznika zbog čega će mnogi posezati za kapljicom alkohola više i češće, ali dobra vest je da mučninu i glavobolju mogu da otklone neke namirnice i napici...

Nutricionisti ne mogu da pomognu da izbrišete neke situacije koje je možda izazvao alkohol, ali su otkrili koja hrana može da vam pomogne i ubrza oporavak, ali i izleči snažnu glavobolju.

 

Voda

Uz svaku čašu alkoholnog pića, trebalo bi da popijete jednu čašu vode. Vaše telo tako neće da dehidrira i moći će brže da ispere alkohol iz tela. Ako ne volite običnu vodu, možete da uzmete kokosovu vodu koja sadrži elektrolite.

(FOTO) NAJBOLJA I NAJGORA MODNA IZDANJA! Poznate dame na dodeli Američkih muzičkih nagrada!

Foto: Pixabay

Avokado

Usled ispijanja alkohola, ljudi mokre češće nego inače i u tom procesu gube važne nutrijente, posebno kalijum. Avokado obiluje hranljivim česticama koje bi trebalo da nadoknadite. Avokado je i odličan izvor vlakana, zdravih masti i mikronutrijenata koji pomažu da vam se podigne raspoloženje, poveća nivo energije i delotvorni su u borbi protiv umora, prenosi Index. Studije su pokazale da avokado povećava sposobnost apsorbovanja ključnih hranljivih sastojaka iz druge hrane, a savršeno se uklapa u svaki oblik ishrane i zato je idealna namirnica za sve ljude.

NE PRESKAČE VAS NIJEDAN VIRUS? Ovo su znaci da vam nedostaje vitamin C!

Foto: pexels.com

Integralni hleb 

Alkohol smanjuje nivo šećera u krvi, a da biste ga vratili u normalu, možete sebi da pomognete hlebom od celih zrna žitarica koji će stabilizovati nivo glukoze.

NEMA BOLESTI KOJE NE LEČE! Urme protiv anemije, kod visokog krvnog pritiska, holesterola, čak i u prevenciji raka...

Kapućino

Doza kofeina će vam proširiti krvne sudove što će olakšati glavobolju nakon noćnog izlaska. Zamenite čaj ili crnu kafu kapućinom jer će mleko pomoći da se dovede u ravnotežu nivo šećera u krvi.

Foto: Shutterstock

Krastavci

Iako nećete verovatno žudeti za krastavcima, smatra se da su oni najbolji lek za mamurluk. Sok krastavaca sadrži dobar nivo šećera, soli, vode i sirćeta pa ćete ispijanjem tog napitka i unosom nekoliko krastavaca uravnotežiti elektrolite. 

DROGA SE SAMO JEDNOM PROBA, ali je možda NIKAD NE OSTAVITE!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija