• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

08.12.2019

08:22

ZMIJA U NEDRIMA! Žene ni ne slute da ih iz njihovog nesesera vrebaju ove opasne bakterije!

Ljubav

ZMIJA U NEDRIMA! Žene ni ne slute da ih iz njihovog nesesera vrebaju ove opasne bakterije!

Podeli vest

Nova studija istraživača sa Univerziteta "Aston" otkrila je da više od 90 odsto proizvoda za šminkanje sadrži opasne bakterije, uključujući ešerihiju koli i stafilokoke

To je nešto što mnoge žene ubace u torbu i ne razmišljaju, ali ako imate neseser za šminku, velika je verovatnoća da on sadrži smrtonosne superbakterije.

Zabrinjavajuće je da ove bakterije mogu izazvati niz bolesti, uključujući kožne infekcije i trovanje krvi.

I ŠMINKA IMA ROK TRAJANJA! Karmin je večan, ali sa maskarom nema šale!


- Higijenske navike potrošača, kada je u pitanju upotreba šminke, veoma su oskudne. To je zabrinjavajuće, ako uzmete u obzir da smo našli da se bakterije kao što je ešerihija koli koja je povezana sa fekalnom kontaminacijom nalaze u proizvodima koje smo testirali - kaže doktorka Amrin Bašir, koja je vodila studiju.

Foto: pexels.com

Konkretno, istraživači su otkrili da su sunđeri koji se koriste za nanošenje proizvoda na kožu obično puni štetnih bakterija, piše sputniknews.com. To je verovatno zato što se ovi proizvodi retko peru i često se koriste i nakon isteka roka trajanja, tvrde istraživači. Ostali proizvodi u kojima ima ovih bakterija su maskara i sjaj za usne.

(FOTO) MISICA TUŽILA TAKMIČENJE "MIS SVETA": Diskriminisana sam jer sam RAZVEDENA MAJKA!

Na osnovu nalaza istraživači pozivaju regulatorna tela da učine više kako bi zaštitili kupce. Na primer, rok upotrebe i uputstva za čišćenje trenutno nisu obavezni na pakovanju šminke. Doktorka Bašir je dodala:

SUVA KOŽA RUKU POSTAĆE PROŠLOST uz pomoć ove tri domaće maske!

- Potrebno je učiniti više kako bi se obrazovali potrošači i industrija šminke u celini o potrebi za redovnim pranjem kozmetičkih blendera i temeljnim sušenjem, kao i o rizicima upotrebe šminke nakon roka upotrebe.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija