• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.hr/informer.rs

25.12.2019

20:20

POZITIVNO UTIČE NA SAN, OSLOBAĐA OD STRESA... Evo zašto je vođenje ljubavi jako bitno!

Ljubav

POZITIVNO UTIČE NA SAN, OSLOBAĐA OD STRESA... Evo zašto je vođenje ljubavi jako bitno!

Podeli vest

Seks je tema o kojoj se često piše i priča i o njoj volimo da vodimo beskrajne rasprave. Zapravo, ponekad se čini kao da pokreće ceo svet, ali činjenica je da muškarci i žene sasvim drugačije gledaju na seks

Iako nije najvažniji na svetu, seksualni život je veoma važan kad su u pitanju odnosi.

Stručnjaci za veze tvrde da ima jednaku važnost kao i poverenje i komunikacija. Izvor je zadovoljstva i odličan je način za oslobađanje od stresa. Osim toga, pomaže nam da ostvarimo bolju povezanost s partnerom.

Neke od najvažnijih razloga zbog kojih je seks tako bitan u svakoj vezi, otkrivamo u nastavku.

Foto: Pixabay

Strast

Upravo je seks jedan od najboljih načina za održavanje strasti u dugoročnim vezama, a to su potvrdila i istraživanja. Najbolji odnos imamo s osobom koja nam je najbolji prijatelj i ljubavnik u isto vreme. Ako nestane seks, onda će to biti kao da smo u vezi s prijateljem. Vrlo jednostavno, zar ne? Iz tog razloga, svakom odnosu potrebni su strast, uzbuđenje i seksualnost. Redovni odnosi s partnerom održavaju strast u vezi i čine ju zabavnom i kvalitetnom.

Oslobađa od stresa

Brojna istraživanja su pokazala da seks pomaže da se oslobodimo od stresa, a može i da ublaži bol. Naime, kod seksualnog odnosa oslobađaju se endorfini i drugi hormoni koji nas čine srećnim.

Povezanost između partnera

Seksualni odnosi s partnerom pozitivno utiču na intimnost i produbljuju povezanost, a mogu da povećaju i samopouzdanje s obzirom na to da su potvrda da nas neko želi i žudi za nama. Seks je način komunikacije i drugoj osobi u vezi daje do znanja da je sve u redu, uprkos stresu i svim ostalim brigama koje život nosi.

Foto: Shutterstock

Pozitivno utiče na san

S obzirom na to da oslobađa od stresa, seks pozitivno utiče i na san. Nakon seksa, oslobađa se hemijski spoj oksitocin, koji nam pomaže da spavamo kao bebe.

Čini nas srećnim

Istraživanja su pokazala da su ljudi koji redovno imaju seks mnogo srećniji od onih čiji je seksualni život zapostavljen. Već smo ranije spomenuli da seks oslobađa hormone sreće, a podiže i stepen samopouzdanja te nam pomaže da imamo bolje mišljenje o sebi.

Usrećuje vašeg partnera

Kad su muškarci pod velikim pritiskom i stresom, seks je način koji im pomaže da se opuste, a to ste sigurno i sami primetili kod svog partnera. Seks im omogućava da zaborave na sve brige i probleme i da se osećaju poželjno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija