• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

28.12.2019

18:39

NAJBOLJI LEK IZ PRIRODE! Oporavlja kožu, obara holesterol, a dobar je i za bubrege!

Ljubav

NAJBOLJI LEK IZ PRIRODE! Oporavlja kožu, obara holesterol, a dobar je i za bubrege!

Podeli vest

Osim što je cenjen kao dodatak brojnim jelima, koren celera se pokazao izuzetno delotvornim i kod različitih zdravstvenih tegoba...

Osim što je cenjen kao dodatak brojnim jelima, koren celera se pokazao izuzetno delotvornim i kod različitih zdravstvenih tegoba. Zagovornici tradicionalne medicine ističu da je posebno lekovit kod mnogih kožnih oboljenja, ukoliko se jede svež. U sirovom stanju ga preporučuju i osobama koje imaju kamen u bubregu ili mokraćnoj bešici, jer je dobar diuretik.

BEZ OVOGA NIKAD NE IDE U KREVET! Džej Lo otkrila tajnu blistave kože!

Da biste postigli željeni zdravstveni efekat, sitno narendajte iste količine celera i jabuke, dobro ih izmešajte i uzimajte više puta u toku dana. U ovu mešavinu možete da dodate narendane orahe i šećer po želji.

Foto: Shutterstock

Prilikom odabira celera vodite računa da njegova težina u ruci odgovara njegovoj veličini, a na dodir da je čvrst. Ostaci stabljike na vrhu treba da su sveži i bez tragova sušenja i truljenja. Prilikom kupovine izbegavajte opran i iseckan celer, jer stajanjem gubi boju i vredne nutritivne sastojke.

VRATITE ENERGIJU POSLE TRENINGA ILI VELIKOG NAPORA! Evo kako se oporavite u sekundi

Svežinu celera možete proveriti i pritiskom stabljike po sredini. Ukoliko je zvuk pucketav celer je svež. Ako su pri dnu svežnja spoljne stabljike odvojene, najverovatnije je da takav celer stoji duže.

Foto: Shutterstock

CELER I LIMUN PROTIV POVIŠENOG HOLESTEROLA

Za pripremu ovog napitka od celera i limuna potrebno je:

- 3 limuna
- 500 grama svežih listova i stabljika celera
- 1 litar vode

NIKAD VIŠE JO-JO EFEKAT! 10 pravila da vam se izgubljeni kilogrami ne vrate

Priprema:

Vodu prokuvajte i ostavite da se ohladi. Limun dobro operite, isecite ga na komade, sve zajedno sa korom. Celer takođe na grubo naseckajte. Sada limun i celer dobro sameljite (najbolje u blenderu). Kada se dobije fina kašasta masa prelijte je prokuvanom vodom i dobro izmešajte. Poklopite i ostavite da odstoji preko noći, a ujutru procedite i napitak nalijte u staklenu flašu. Pijte ujutru i uveče po 0,5 dl napitka, pre jela.

Ovaj napitak protiv povišenog holesterola nema neželjenih efekata, a često može da snizi i nivo triglicerida u krvi. Poželjno je za vreme ove vrste lečenja izbegavate slatko. Nakon 2-3 meseca proverite nivo holesterola.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija