• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/informer.rs

30.12.2019

12:17

DOMAĆE JE NAJBOLJE! Ove četiri namirnice s našeg podneblja jačaju imunitet!

Ljubav

DOMAĆE JE NAJBOLJE! Ove četiri namirnice s našeg podneblja jačaju imunitet!

Podeli vest

Na našem podneblju od davnina postoji tradicija lečenja biljnim preparatima, među kojima su prednjačile četiri namirnice – kiseli kupus, beli i crni luk i ren!

Beli luk ubija viruse

Naše bake su imale pravo – beli luk je lek za sve bolesti. Koristile su ga u lečenju rana, bolesti srca, ospica, prehlade i gripa. Dokazano ima antivirusna i antibakterijska svojstva, snažan je antioksidans i jača imunitet. Odličan je u lečenju dijabetesa, raka i bolesti srca, snižava holesterol i krvni pritisak i sprečava moždani udar. Svako veče pre spavanja osoba obolela od astme trebalo bi da popije čašu mleka u kojoj su se kuvala tri čena belog luka. To će joj, tvrdi narodno iskustvo, sprečiti napade astme, piše Stvar ukusa.

NIKAKO NE SMETE DA JE JEDETE NA PRAZAN STOMAK! Ova voćka je ČESTO zamena za doručak - odmah se rešite te navike! (FOTO)

Foto: Shutterstock

BIBER KORISTIMO ČESTO, a OVU grešku najčešće pravimo prilikom njegove upotrebe!

Ren za zdravo grlo

Ova biljka ima izrazito lekovita svojstva: ubija viruse, bakterije i gljivice, delotvorna je kod prehlade i gripa i čisti začepljene sinuse. Lekovit je za grlo i obiluje vitaminima i mineralima.

Crni luk čuva krvne sudove

Da biste sprečili nastanak krvnih ugrušaka u krvnim sudovima i šećerne bolesti, crni luk valja jesti svaki dan. To je savet naših baka, koje su posebno preporučivale čaj od crnog luka protiv kašlja. Danas je lekovitost ove biljke u svežem stanju potvrdila i nauka.

Najbolji prirodni lek - SMETE DA GA POPIJETE SAMO JEDNOM! Potreban vam je BELI LIK i još dva sastojka, RECEPT STAR 5000 GODINA!

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus tera bolesti

Kiseli kupus je zlatna riznica vitamina C i brojnih minerala. Odličan je čistač organizma, pa ga i nutricionisti preporučuju u svakodnevnoj ishrani, a naročito kad jedemo meso. Diuretik je, štiti od opasnih bolesti, sprečava starenje, a rasol pomaže u radu žuči i snižava šećer. Stari narodni recept glasi – jedite dnevno barem 200 grama kiselog kupusa – bićete puni snage, a virusi će vas zaobići.

NAŠA ĆERKA JE PRELEPO DETE, ali kada joj vide ruke, LJUDI SU ZGROŽENI (VIDEO)

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija