• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2020

08:59

DIJETA "OSAM SATI"! Probajte nov način za skidanje kilaže!

Ljubav

DIJETA "OSAM SATI"! Probajte nov način za skidanje kilaže!

Podeli vest

Najvažnije pravilo jeste da jedete samo osam sati u toku dana, i to najkasnije do 19 h, a razmak između obroka uvek mora biti četiri sata

Mršavljenje je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka i jedna od odluka od kojih se najčešće i najbrže odustaje. Prema britanskom istraživanju, skoro svaka treća žena zacrta da je na dijeti od 1. januara, ali to ne potraje ni pet dana, prenosi "Dejli mejl".

Umesto da namećete sebi drastične režime ishrane ili izgladnjivanje, opredelite se za neobičnu dijetu: i jedite i mršavite.

Jedite samo osam sati dnevno

Najvažnije pravilo ove dijete jeste da možete jesti samo tokom osam sati u toku dana, dok ostalih 16 sati treba da pijete samo vodu ili biljne čajeve. Rezultati su najbolji ako jedete od 9 do 17 sati, ali u zavisnosti od ritma života i radnog vremena, logično je da to vreme ne može svima odgovarati. Zato možete da pomerate satnicu - neka to bude od 10 do 18 ili od 11 do 19 časova. Trebalo bi da se držite pravila da vaš poslednji obrok bude najkasnije do 19 sati.

Foto: Shutterstock

Kada završite uzimanje obroka, više nije dozvoljen bukvalno nijedan keks, ali zato vodu i čajeve možete piti u neograničenim količinama.

Pazite na kalorije

Važna smernica je i da razmak između obroka uvek mora biti četiri sata. Ograničenja u vezi sa hranom nema - dozvoljeno je sve, čak i fast-fud. Međutim, to ne znači da treba da se prejedate, jer unos hrane ne bi trebalo da prelazi 2.000 kalorija dnevno.

Što se zdravije hranite, rezultati će biti bolji i vi ćete se osećati poletnije - ako budete umereni uz ovaj režim ishrane, možete smršati i do četiri kilograma za nedelju dana. U suprotnom, brojka na vagi pokazaće samo dva kilograma manje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predlog

pre 4 godine

Evo jednog predloga... iznad ovog teksta citajuci novine ugledala sam tekst: "Trećina korisnika narodne kuhinje su deca"...?!&!,?! Dakle, svi koji bi da se prezderavaju za praznike, a da posle drze kojekakve dijete.. neka odmah odnesu visak hrane u narodne kuhinje i vi zgodni i deca sita.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija