• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: faktor.ba/informer.rs

09.01.2020

23:15

Ako budete pili LIMETU I VODU SVAKI DAN sačuvaćete se od ovih SEDAM BOLJKI! Garantovano radi!

Ljubav

Ako budete pili LIMETU I VODU SVAKI DAN sačuvaćete se od ovih SEDAM BOLJKI! Garantovano radi!

Podeli vest

Ljudsko telo se sastoji od oko 60 odsto vode, pa nije čudo da je važna za vaše zdravlje. Dodate li vodi malo soka limete, učinili ste puno za svoj organizam. Limeta je niskokalorična je, a bogata vitaminima. Odličan je izvor vitamina C i mineralima poput kalcijuma, kalijuma, fosfora, gvožđa

Limeta se posebno ističe obiljem flavonoida, snažnih antioksidansa koji deluju protiv upalno, jačaju imunitet, uravnotežuju masnoće u krvi...

1. Limeta čuva žensko zdravlje

Ovaj citrus sadrži kalcijum i folnu kiselinu, dve hranjive stvari izuzetno važne za dame u post-menopauzi, ali i žene fertilne dobi. Jedna sveža limeta sadrži 22 mg kalcijuma i više od pet mikrograma folne kiseline. Nije loše za jednu malenu voćku!

ČUDO OD ČOKOLADE! Tvrdimo - Ovo je NAJBOLJI čokoladni kolač IKADA! (RECEPT)

Zbog OZBILJNO VELIKOG ZAGAĐENJA VAZDUHA raste broj obolelih od RAKA PLUĆA, ali i OVIH BOLESTI! Ovi podaci uznemiruju!

2. Zaustavlja starenje

Korica ove zelene voćke sadrži sastojak koji koči proizvodnju melanina. Ovaj pigment koji daje boju koži se može, s godinama i izlaganjem UV zracima, nagomilati i prikazati kao tamna mesta na vašoj koži. Kako biste izbegli hiperpigmentaciju, na kožu nanesite masku s komadićima kore limete.

Foto: Shutterstock

3. Pomaže protiv raka

Lekovitost limete u sprečavaju rak debelog creva, želudca i krvi. Iako tačan mehanizam nije poznat, naučnici su primetili da antioksidansi iz limete uništavaju stanice karcinoma. Limunada od limete se zadržava duže u krvotoku jer sadrži više slobodnih radikala od zelenog čaja ili tamne čokolade.

ONA JE NAUČILA DA VOLI SEBE! Okačila je fotografiju na kojoj se SMEJE i pokrenula šou na Tviteru - LEPI SMO TAKVI KAKVI JESMO!

KOME BISTE PRVOM PRITEKLI U POMOĆ! Dobro pogledajte ovu fotografiju i DONESITE MUDRU ODLUKU!

4. Sprečava nastanak kamena u bubregu

Sok pripremljen od ove voćke i vode sadrži više limunske kiseline od narandže ili grejpa. Limunska kiselina je prirodni sastojak koji sprečava stvaranje kamena u bubregu. Kako bi vaš organizam iskoristio sve pogodnosti limete, iscedite sveži sok pa ga pomešajte s vodom.

5. Snižava holesterol

Istraživanja su pokazala da flavonoid hesperidin otkriveni u limeti može sniziti holesterol.

6. Poboljšava probavu

Ako pijete vodu s limetom nećete imati problema s probavom. Flavonoidi iz ove voćke stimuliraju proizvodnju probavnih sokova pa ćete ovim napitkom rešiti problem zatvora.

7. Smanjuje nivo šećera u krvi

Odličan izvor vitamina C, limete mogu biti od pomoći osobama s dijabetesom. Imaju niski glikemijski index vrednost pa regulišu apsorpciju šećera u krvi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija