• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilekar.com

17.01.2020

14:23

ČAJ OD ŽALFIJE! Biljka koja ublažava prehladu, simptome menopauze, a koristi se i kao ZAČIN!

Ljubav

ČAJ OD ŽALFIJE! Biljka koja ublažava prehladu, simptome menopauze, a koristi se i kao ZAČIN!

Podeli vest

Žalfija je jedna od najcenjenijih biljaka koje se koriste za ublažavanje i lečenje groznice i prehlade, upale grla, glavobolje i probavnih smetnji

Ispiranje usne šupljine kaduljom smanjuje rizik od bolesti desni.

Koristili su je za stimulisanje koncentracije i pamćenja, a smatra se da doprinosi i dugovečnosti. Do otkrića antibiotika, čaj od kadulje koristio se kod upala grla, ždrela, promuklosti, groznice, upala unutrašnjih organa, za vaginalna ispiranja, kod tuberkuloznog znojenja i gljivičnih infekcija.

(VIDEO) ŠAH OBLANDA ROLAT! Poslastica koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj

JEDNA KAŠIČICA JE DOVOLJNA! Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako se KILOGRAMI TOPE, a zdravlje POPRAVLJA!

U medicinskom smislu, kadulja je antibiotik širokog spektra. Primenjuje se i za regulaciju znojenja, kod navala vrućina u menopauzi, kod poremećaja menstruacije, za jačanje nerava, pročišćavanje jetre i kod reumatizma.

Možete je koristiti i kao začin. Odlično se slaže s crvenim mesom, a možete je kombinovati i s piletinom.

Dokazano je da pijenje ovog napitka pomaže ženama koje pate od neugodnih simptoma koje donosi menopauza, a oni se uglavnom ogledaju pojavom iznenadnih valova vrućine i znojenja – nepredvidivi valunzi. Ako se redovno pije svaki dan po jedna šoljica, čaj od kadulje protiv znojenja daje uspešne rezultate u trajanju od osam nedelja.

Za ispiranje grla

Skuvajte dva dl vode i prelijte preko pune kašike kadulje i ostavite da stoji od pet do šest minuta. Po želji, možete dodati kašiku meda. U malim gutljajima isperite usta i grlo pa ispljunite. Postupak je potrebno ponavljati dok ne potrošite pripremljenu dozu.

Foto: Shutterstock

Ulje od kadulje

Natopite punu šaku suvih cvetova u litar kvalitetnog maslinovog ulja i ostavite na suncu mesec dana. Procedite i koristite za masažu kod tegoba s probavom i kod reume. Može se koristiti i za inhalaciju, smirenje, poboljšanje pamćenja i koncentracije te kod gripa i prehlade.

TRI NAPITKA KOJI REGULIŠU HORMONE! Svaka žena mora da zna za ovaj LEK

PREPOZNAJTE SIMPTOME! Šest signala koji jasno ukazuju da vam sledi SRČANI UDAR!

Sirup

Sastojci:

200 g šećera
200 ml vode
jedna kašika semenki lana
jedna kašika kadulje
jedna kašika belog sleza
jedan limun

Foto: Shutterstock

Priprema:

Limun dobro isperite, a potom ga iseckajte na kockice zajedno s korom. Vodu ulijte u lončić i dodajte sastojke. Kuvajte pola sata na tihoj vatri pa procedite. Možete dodati i nekoliko kašika meda. Ulijte u teglu, čvrsto zatvorite i ostavite u frižideru da se ohladi i zgusne. Preporučuje se da uzimate svaki dan, kašiku ujutru i uveče.

Čaj za svaki dan

U lonac ključale vode stavite tri velika listića suve kadulje na svaka tri dcl vode, tako kuvajte minut-dva pa poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Uklonite listiće i čaj je spreman za piće. Po želji možete dodati kašiku meda.

Ovako pripremljen čaj možete piti svakodnevno, ali najviše dve šoljice dnevno.

NAPOMENA

Čaj od kadulje nije preporučljiv trudnicama i dojiljama, kao ni deci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija