• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.02.2020

18:41

KAD RUKE RADE, STRAH JE DALEKO! Evo kako da se smirite i opustite posle STRESNIH SITUACIJA!

Ljubav

KAD RUKE RADE, STRAH JE DALEKO! Evo kako da se smirite i opustite posle STRESNIH SITUACIJA!

Podeli vest

Stres i anksioznost su stanja koja većina nas proživljava i po više puta dnevno...

Stres se prepoznaje na mnogo načina, a na to koliko snažno može da nas zakopa u mestu ili izbaci iz koloseka utiču brojni faktori - od pritiska na poslu, gradske gužve, finansija... Često stres deluje toliko moćno da naprosto nismo sposobni da nastavimo sa svakodnevnim aktivnostima, neki se povlače, a neki pak upuštaju u borbu.

KO BI REKAO? Evo da li muzika POMAŽE ILI ODMAŽE u poslu!

RODITELJI, ČITAJTE DECI! Bajke razvijaju VRLO VAŽNU OSOBINU kod mališana!

 

Čula leče

Miris eteričnih ulja, žvake, slušanje muzike, smeh spadaju u korisne tehnike za odvraćanje pažnje od onog što nas stresira i pomažu da se organizam primiri.

- "Borba ili beg" reakcija na stres fizički se manifestuje kroz ubrzan rad srca, preznojavanje, preosetljivost ili nalet adrenalina. Hormon stresa - kortizol, koji organizam u ovom stanju proizvodi, pomaže telu da sačuva energiju, a kada stres prođe, kortizol pada, pa je to razlog što se osećamo iscrpljeno i umorno posle stresnog događaja - objašnjava američki neuropsihijatar dr Karl Hart i predlaže nekoliko jednostavnih tehnika da pomognete sebi prvi sledeći put kad se nađete u takvim situacijama.

Foto: Pixabay

Dišite svesno

Svi dišemo, ali nismo toga svesni. Kad brojimo svaki udisaj i izdisaj, udaljićemo se od uzročnika stresa i napetosti.

SLATKI GREH KOJI MNOGI IZBEGAVAJU, može da reši problem sa NESANICOM!

Držite kockice leda u ruci

Istraživanje sprovedeno u San Dijegu pokazalo je da držanje kockica leda u ruci može značajno da pomogne u smanjenju neprijatnog osećaja panike i straha. Organizam se fokusira na to da nam je ruka iznenada hladna i odvlači pažnju od uzroka panike.

Foto: Shutterstock

Bojanke za odrasle

Jednostavan, a vrlo efkasan način za umanjenje stresa i napetosti jesu bojanke za odrasle. One na suptilan način pomeraju našu pažnju od problema. Sličan efekat imaju i košenje trave, pletenje, vajanje...

BEZ HEMIKALIJA: Odstranite kamenac sa slavina brzo i jednostavno uz pomoć OVE VOĆKE!

Zapišite svoja osećanja

Zapisujte svoja osećanja i misli ili vodite redovno dnevnik. Opišite rečima ono što u tom trenutku osećate.

Foto: Pixabay

Igrajte se s kućnim ljubimcem

Raspoloženje će vam popraviti i igranje sa kućnim ljubimcem.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija