• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

07.02.2020

11:36

ČUDOTVORAN LEK! Evo koje sve bolesti leči obična prokuvana voda!

Ljubav

ČUDOTVORAN LEK! Evo koje sve bolesti leči obična prokuvana voda!

Podeli vest

Pristalice tradicionalne indijske ajurvedske medicine veliki broj bolesti leče "lekom" koji nazivaju Ušnodaku (Ushnodaku), što u prevodu znači - vruća voda. Da, dobro ste razumeli - oni se kunu da prokuvana voda ima posebna isceljujuća svojstva!

Proces prokuvavanja vode oni dele na tri faze:

Balončići ili grupa balončića počinje da se podiže sa dna džezve li šerpe, penjući se na zidove suda. Broj im se povećava s vremenom kuvanja;

TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA! Evo čime možete da ZAMENITE JAJA u receptima

OBORITE TEMPERATURU POMOĆU PRIRODNIH LEKOVA! Voda i obloge gase vatru!

Mnogo balončića se pojavljuje, voda postaje zamućena, na površini se stvara pena;

Voda ključa, veliki baloni pojavljuju se na površini, oslobađa se para, baloni se formiraju od dna posude.

U poslednjoj fazi kuvanja, voda je očišćena od mikroba i virusa, a sa dužim ključanjem fenoli, nitrati, pesticidi, herbicidi i teški metali se uništavaju.

Veruje se da sa produženim ključanjem voda postaje alkalnija i pomaže telu da se oslobodi kiselosti. Ovakva voda se u Ajurvedi koristi za probleme s metabolizmom, prehladom, glavoboljom, kao i za stomačne probleme.

Pročišćava telo od toksina, normalizuje nivo hidratacije, a istočnjački lekari koriste je za tretiranje astme, gihta, problema ženskog reproduktivnog sistema, gojaznosti i migrena.

Foto: Shutterstock

Evo tačnog postupka prokuvavanja vode:

Sipajte vodu u čistu staklenu ili posudu od nerđajućeg čelika i dovedite do tačke ključanja (temperatura treba da dostigne 100 stepeni). Kada se količina vode smanji tačno za polovinu, pena i mehurići s površine nestanu, vaša pročišćena voda je spremna.

U zavisnosti od godišnjeg doba, isparavanje treba da bude drugačije - tokom leta i jeseni, treba da ispari 3/4 početne količine, a tokomzime i proleća dovoljna je polovina. Takođe, voda treba da ohlađena najbolje do sobne temperature. Može da bude i toplija, ukoliko vam prija da je takvu pijete. 

Napomena: Lekovita dejstva ove vode traju do 12 sati nakon pripreme. Nakon toga treba prokuvati novu vodu. Ohlađena voda ne treba da se podgreva.

Foto: Shutterstock

Ovoj vodi možete dodati iomiljene začine i tako joj pojačati lekovito dejstvo:

- crni biber, sušeni đumbir i sladić, za najbolju zaštitu ili lečenje prehlade, curenja nosa i ublažavanje simptoma astme;

- crna himalajska so i biber za lečenje smanjenog apetita, nadutost i bol u stomaku;

- Trifala - za zatvor (pijte začinjenu prokuvanu vodu na prazan stomak ujutro ili pred spavanje);

- Trifala i med - protiv gojaznosti;

- Trikatu i beli luk - za probleme sa srcem i krvnim sudovima;

- Korijander - za probleme sa mokraćnim sistemom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zivana

pre 4 godine

Interesantan clanak.Prvi put citam kako prokuvana voda leci.Pazljivo sam procitala i probacu.Jedino sto me zanima da napravim paralelu izmedju prokuvane vode iz cesme i iz aparata za preciscavanje vode,obzirom da je voda iz Nobel aparata ociscena od hlora i ostalih necstoca koje se nalaze u cesmovaci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija