• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs/informer.rs

17.02.2020

17:36

AKO STE NA DIJETI PAŽLJIVO SA BANANAMA! Ove voćke su loš izbor i ako spadate u OVU GRUPU LJUDI, iznenadićete se!

Ljubav

AKO STE NA DIJETI PAŽLJIVO SA BANANAMA! Ove voćke su loš izbor i ako spadate u OVU GRUPU LJUDI, iznenadićete se!

Podeli vest

Onima koji su odlučili da paze na svoju težinu ili jednostavno žele lagan i zdrav doručak, banana je često logičan izbor.

Međutim, stručnjaci se sa tim ne slažu, tvrdeći da banane mogu da sabotiraju vašu dijetu i samo mogu da odmognu pri gubitku kilograma. Iako su bogate kalijumom, magnezijumom i vlaknima, banane ipak nisu pravi izbor za doručak.

- Koliko god bile zdrave, trebalo bi imati na umu činjenicu da banane sadrže veliki procenat šećera. Nije problem u kalorijama iz banana, već kako ta namirnica deluje. Nakon što je pojedemo, dođe do naglog podizanja nivoa šećera i energije, ali ubrzo i do naglog pada - objašnjava nutricionist dr Deril Đofre.

VITAMINSKA BOMBA U ČAŠI! Vanila jogurt podiže energiju - najbolji način za započenete dan!

Zbog toga dolazi do pojačanog osećaja gladi, pa ljudi koji ujutru jedu banane, kasnije unesu više kalorija tokom dana. I, kao da to nije samo po sebi dovoljno, banane nisu idealan saveznik dobre probave.

- Kod konzumiranja šećera u bilo kom obliku dolazi do procesa fermentacije, kao kod piva ili vina. Tada se šećer pretvara u alkohol, odnosno kiselinu, što blokira probavu i dovodi do zatvora - kaže dr Đofre.

GENIJALAN TRIK! Evo kako da banane ostanu sveže ČAK NEDELJU DANA! (VIDEO)

Zbog toga su žitarice bolji izbor za doručak, pa čak i sendvič, dok je banana najzdravija ako se konzumira kao međuobrok.

Ko ne bi smeo da jede banane svakodnevno?

Osobe koje imaju probleme sa srcem, kao i one koje koriste beta blokatore ne bi smele da preteruju sa konzumiranjem banana, jer se njima ne preporučuje prevelik unos kalijuma. Isto se odnosi na osobe koje imaju problema sa bubrezima.

(VIDEO) E SADA JE U BANANI, ALI BUKVALNO! Skinuo ovu voćku sa zida i POJEO JE, A KADA JE ČUO KOLIKO KOŠTA ZALOGAJ MU JE ZASTAO U GRLU!

Takođe, smatra se da konzumiranje banana može prouzrokovati migrenozni napad kod osoba sklonih migreni, pa ako spadate u neku od pomenutih kategorija, a veliki ste ljubitelj ovog voća, zadržite se na polovini banane dnevno. Više od toga, moglo bi samo da vam šteti.

Postoje i osobe koje su alergične na banane, pa ukoliko primetite da se nakon konzumiranja javljaju simptomi kao što su svrab, otok ili otežano disanje, trebalo bi da prestanete da ih konzumirate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OBORITE TEMPERATURU POMOĆU PRIRODNIH LEKOVA! Voda i obloge gase vatru!
Ljubav

OBORITE TEMPERATURU POMOĆU PRIRODNIH LEKOVA! Voda i obloge gase vatru!

Povišena telesna temperatura čest je pratilac virusnih infekcija i ona je dokaz da se organizam bori protiv bakterija i virusa. Kao jedan od simptoma bolesti iscrpljuje nas i "lomi", a zbog subjektivnog osećaja hladnoće, iako "gorimo", dodatno navlačimo na sebe odeću i pokrivamo se, što je, tvrde stručnjaci potpuno pogrešno, jer temperatura tako raste

07.02.2020

08:45

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija