• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

27.02.2020

14:59

MOĆNE MASLINE!  Ova biljka sprečava starenje, čuva srce i smanjuje rizik od raka!

Ljubav

MOĆNE MASLINE! Ova biljka sprečava starenje, čuva srce i smanjuje rizik od raka!

Podeli vest

Masline nisu bez razloga omiljene velikom broju ljudi. Dokazano je da su jedna od najvrednijih i najkorisnijih namirnica koje možemo da unesemo u organizam. Redovna konzumacija će imati vrlo pozitivan uticaj na čitavo telo

Za početak, vredi pomenuti bogat vitaminski sastav maslina: oni sadrže kompleks vitamina B, kao i vitamin C i E. Vitamin E još nazivaju i vitaminom lepote.

RUSKI NARODNI LEK! Ovaj moćni napitak sprečava zakrčenje arterija i snižava nivo triglicerida u krvi!

ANKETA! ONI SU DISKVALIFIKOVANI IZ ZADRUGE 3, a sada vi glasate ko je NEPRAVEDNO IZBAČEN - jednog zadrugara se sigurno NE SEĆATE!

U sebi sadrže i veliku količinu minerala, kao što su fosfor, natrijum, magnezijum, jod, gvožđe i kalijum.

Zbog visokog sadržaja proteina i zdravih vlakana u maslinama, upotreba ovog proizvoda u hrani pomaže normalizaciji gastrointestinalnog trakta i uklanjanju toksina iz organizma.

Pored toga, masline su veoma korisne za kardiovaskularne bolesti i probleme mišićno-koštanog sistema, kao što su giht, osteoporoza i artritis.

Osnažiće vaš imuni sistem

Masline sadrže antioksidanse, posebno polifenol poznat kao oleuropein koji možete dobiti samo iz biljaka. Pokazalo se da ove moćne hemikalije štite i čak oslobađaju telo od štetnih slobodnih radikala koji izazivaju virusne infekcije, pa čak i bolesti.

Foto: Shutterstock

Bićete zaštićeni od nekih tipova kancera

Zbog sposobnosti maslina da podstaknu vaš imuni sistem i zaštite od bolesti, one takođe imaju moć da zaštite ćelijske membrane od raka. Mnoge studije na epruvetama potvrdile su ove nalaze. I dok se na ljudima ne provode testovi, zanimljivo je primetiti da je u mediteranskoj regiji dakle masline potiču i gde se najčešće konzumiraju, pojava raka niža nego u drugim evropskim ili američkim zemljama.

Smanjiće vam se pojava bora i poboljšaće se zdravlje kože

Masline imaju dve glavne komponente koje pomažu u smanjenju bora i poboljšavaju zdravlje kože: Vitamin E i oleinska kiselina. Vitamin E je antioksidant rastvorljiv u mastima koji štiti kožu od oštećenja od slobodnih radikala, a može imati i antiinflamatorna svojstva koja pomažu u zaštiti kože. Oleinska kiselina, s druge strane, održava kožu zdravom i mekom.

Ukratko: ako želite da budete lepši i zdraviji - jedite masline!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija