• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Insider.com/informer.rs

22.03.2020

08:19

KOLIKO GOD PRALI I DEZINFIKOVALI RUKE, ako ponavljate OVU GREŠKU - sve je uzalud!

Ljubav

KOLIKO GOD PRALI I DEZINFIKOVALI RUKE, ako ponavljate OVU GREŠKU - sve je uzalud!

Podeli vest

Već smo naglasili koliko je pranje i dezinfekcija ruku ključna u vreme kada se borimo sa pandemijom korona virusa, no postoji još niz na oko bezazlenih sitnica o kojima je ipak potrebno povesti računa

Verovatno vam nije palo na pamet da nakit može da bude bilo kakva smetnja, ali zapravo prstenje i narukvice vrlo lako mogu da naškode besprekornoj higijeni koja je sada veoma važna.

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Džordžiji pokazalo je da osobe koje nose nakit ne mogu dovoljno dobro da održe higijenu ruku jer koža ispod nakita ostaje zaštićena od dezinfekcije i postaju idealno mesto za razvoj bakterija, prenosi portal "Insider.com".

SADA IMATE VREMENA ZA SEBE! Posvetite se nezi, jedan deo tela stalno zapostavljamo!

VAŽAN SAVET LEKARA! Još jedan način prenošenja virusa korona o kome MALO ZNAMO!

Još neka istraživanja pokazala su da osobe koje nose prstenje nakon korišćenja sredstava za dezinfekciju imaju na rukama više bakterija nego oni koji ga ne nose.

Foto: Pixabay

Ako mislite da je rešenje u tome skinuti nakit tokom pranja i dezinfekcije, pa ga vratiti na ruke - grdno se varate!

MAGIČNA BILJKA KOJA JAČA IMUNITET, idealna za one sklone alergijama, dijabetičare...

- Ako je vaš nakit zaražen bakterijama i vi ga samo vratite nakon pranja ruku, vaše ruke ponovo će biti zaražene - naglasila je Lusi Vilson, stručnjak u oblastima medicine.

- Ako ne dezinfikujete i svoj nakit, onda ga nemojte ni skidati, pa ponovo stavljati - dodaje ona.

Dakle, ako ne želite da se dok vlada epidemija oprostite od svog nakita, onda obavezno dezinfikujte i njega sapunom i toplom vodom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da l je moguće

pre 4 godine

"...Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Džordžiji ..." Da li je moguće, da je za ovakvu glupost i jednostavnost potrebno istraživanje na Univerzitetu....?

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Ruke perite domestosom ima hlor

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija