• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

22.03.2020

14:04

POBEDITE VIRUSE SA PAR SASTOJAKA! Napravite sami sredstvo za dezinfekciju!

Ljubav

POBEDITE VIRUSE SA PAR SASTOJAKA! Napravite sami sredstvo za dezinfekciju!

Podeli vest

Zbog trenutne situacije s virusom korona i važnosti pranja ruku, tečni sapuni i dezinfekciona sredstva postali su vrlo bitni...

Zbog trenutne situacije s virusom korona i važnosti pranja ruku, tečni sapuni i dezinfekciona sredstva postali su vrlo bitni, a zbog velike potražnje ponekad ih je teško pronaći na policama trgovina. Osim dezinfekcije ruku, još jedna bitna stavka na koju morate obratiti pažnju jeste i čišćenje prostora u kojima boravite.

Bez opasnih hemikalija

Preporuke stručnjaka su da se koriste sredstava koja su na bazi aktivnih supstanci kao što su etanol, natrijev hipoklorit, glutaraldehid, izopropanol, benzalkonijev hlorid i natrijum hlorid. U dezinfekciji prostora, ali i osvežavanju vazduha pomoći vam mogu i prirodni osveživači s esencijalnim uljima.

SADA IMATE VREMENA ZA SEBE! Posvetite se nezi, jedan deo tela stalno zapostavljamo!

VAŽAN SAVET LEKARA! Još jedan način prenošenja virusa korona o kome MALO ZNAMO!

Foto: Pixabay

Radi se o opciji u čije ćete sastojke biti apsolutno sigurni jer će sve biti vaših ruku delo. Na taj način znaćete da imate proizvod koji ne sadrži opasne hemikalije, a koji će vam pomoći da vazduh u vašem domu bude čist, svež i ugodnog mirisa. Opcija za izradu osveživača ima više, a ovo je jedan od recepata:

Sastojci: šoljica vode, 2 kašike medicinskog alkohola, 15-20 kapljica esencijalnog ulja s antibakterijskim svojstvima, možete kombinovati i više ulja (čempres, eukaliptus, lavanda, limun, limeta, mažuran, čajevac, paprena metvica, nemačka kamilica, ružmarin, kadulja, sandal, slatka pomorandža, zimzelen, cimetov list).

MAGIČNA BILJKA KOJA JAČA IMUNITET, idealna za one sklone alergijama, dijabetičare...
 

Priprema: Pripremite i u bočici s raspršivačem pomešajte sve sastojke. Dobro protresite i vaš osveživač spreman je za upotrebu.

Koristite ih malo češće

Budući da esencijalna ulja imaju tendenciju plutati na površini vode, uvek protresite bočicu s raspršivačem pre upotrebe. Istina je da će se prirodni osveživači vazduha verovatno kraće zadržavati u vazduhu od kupovnih, ali rešenje tog problema je jednostavno koristite ih malo češće.

Foto: Pixabay

Takođe, ne zaboravite da su osveživači samo pomoćnici, a ključno je provetravati dom tako da držite prostore otvorenima i uključite ventilaciju pa temeljno čistite i dezinfikujte dom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija