• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

29.03.2020

09:30

JEDINI LEK PROTIV VIRUSA JE DOBAR IMUNITET: Ovo su saveti koji će vam pomoći kako da ga OJAČATE!

Ljubav

JEDINI LEK PROTIV VIRUSA JE DOBAR IMUNITET: Ovo su saveti koji će vam pomoći kako da ga OJAČATE!

Podeli vest

Iz dana u dan broj zaraženih u svetu i Srbiji raste, a virus korona u svojim trenutno najvećim evropskim žarištima , Italiji i Španiji, odnosi živote...

Veliki broj stručnjaka koji ovih dana savetuju građane o najboljoj prevenciji u borbi protiv korona virusa, napominju da najvažniju ulogu u toj borbi imaju pravilna i redovna higijena i snažan imunitet.

Iz dana u dan broj zaraženih u svetu i Srbiji raste, a virus korona u svojim trenutno najvećim evropskim žarištima, Italiji i Španiji, odnosi živote.

DVE NAJMOĆNIJE I NAJHRANLJIVIJE NAMIRNICE NA ZEMLJI! Čiste telo od virusa i otrova, a jačaju IMUNITET

GURMANSKE LAZANJE NA VIŠE NAČINA! Sa pečurkama, prazilukom, belim vinom...

Lekari naglašavaju da su najugroženije starije osobe, zatim oni koji već imaju neka hronična oboljenja, ali i ljudi slabog imuniteta.

Iako lek za Kovid-19, oboljenje koje virus korona izaziva, još uvek ne postoji, postoji nešto što svako od nas može da uradi kako bi se zaštitio: da ojača svoj imuni sistem. Postoji mnogo načina da to uradimo, a u nastavku vam predlažemo neke od najjednostavnijih.

Foto: Shutterstock

Ne izlažite se stresu

Stres može i te kako da oslabi imuni sistem, odnosno učini osobu podložnijom infekcijama. Naučna istraživanja pokazala su da stres pojačava lučenje kortizotla, a kada je ovog hormona previše u krvi ljudski organizam je skloniji upalama.

Jedite voće i povrće

Svakodnevno konzumiranje voća i povrća učiniće čuda za vaše telo, slažu se stručnjaci.
Kako oni ističu, voće i povrće naoružava telo antioksidansima koji su mu potrebni za borbu protiv stresa i obolevanja.

Foto: Pixabay

Povrće poput batata, muskatne tikve i cvekle bogato je beta-karotenom, koji telo potom transformiše u vitamin A, ključni sastojak za borbu protiv sekreta u disajnim putevima i infekcije.

EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONAVIRUSA! Ovih PET sredstava za čišćenje UBIJAJU COVID 19!

Trudite se da urednije spavate

Srpski epidemiolog dr Predrag Kon, jedan od članova Kriznog štaba za suzbijanje zaraze koji je oformila srpska vlada, pre nekoliko dana je istakao važnost kvalitetnog sna za jačanje imunog sistema, kao i to da bi svake noći trebalo da spavamo od sedam do osam sati.

Vežbajte redovno

Kako bismo bili i ostali zdravi, ne smemo da zanemarimo ulogu fizičke aktivnosti, ističu stručnjaci.

Foto: Shuterstock

Unosite dovoljno vitamina D

Ključni vitamin za pravilno funkcionisanje imunog sistema je upravo vitamin D, jer stimuliše nastanak peptida, koji se bore protiv bakterija, gljivica i virusa.

STARI SRPSKI NARODNI LEK! Napravite mleko koje smiruje kašalj i nervozu

Može se naći u jajima i masnijoj ribi, a ako ga ne unosite dovoljno hranom, obavezno nađite kvalitetne suplemente.

Ne konzumirajte alkohol

Jedna od čestih zabluda jeste da se na virus bilo kako može delovati alkoholom, a britanski eksperti napominju da ne bi trebalo previše da posežemo za alkoholnim pićima dok traje pandemija.

Foto: Shutterstock

Ostavite pušenje

Otkad je počela epidemija virusa korona, lekari među preporukama za prevenciju naročito ističu važnost odvikavanja od pušenja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija