• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/TVPrva/informer.rs

30.03.2020

17:44

ŠTA DA RADITE AKO VAS GREBE GRLO I IMATE 37, 5? Infektolozi dali svoje preporuke!

Ljubav

ŠTA DA RADITE AKO VAS GREBE GRLO I IMATE 37, 5? Infektolozi dali svoje preporuke!

Podeli vest

Šta treba da rade ljudi koji danima imaju blagu povišenu temperatura i bol u grlu, odnosno simptome koju mogu, a ne moraju da ukažu na korona virus?

- Ono što potencijalni pacijenti treba da rade jeste da se pre svega jave izabranom lekaru. Ne smemo da zaboravimo da su Domovi zdravlja sa određenim zdravstvenim stanicama uključeni u dijagnostiku ovih bolesnika i to je prvo mesto gde treba da se jave pacijenti. Tu će se nakon kliničkog pregleda proceniti da li treba da se rade biohemijske analize i snimak pluća, a oni koji su za hospitalizaciju biće upućeni na Infektivnu kliniku. Pacijenti koje grebe grlo i imaju temperaturu 37, 5 treba da se jave lekaru opšte prakse, pošto nema u takvom slučaju indikacija za hospitalizaciju, vraćaju se kući i biće pod kontrolom nadležnog epidemiologa - rekla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.

KOLIKA JE ZAPRAVO NORMALNA TEMPERATURA? Stručnjaci su dali ODGOVOR: Ove stvari treba da znate o vašoj temperaturi tela

NA KOLIKO STEPENI TREBA PRATI ODEĆU KAKO BI SE UNIŠTILE SVE BAKTERIJE? Stručnjaci otkrili tajnu!

Foto: Pixabay

Dr Milošević gostovala je u subotu uveče u emisiji "Prva tema" na TV Prva u kojoj je, između ostalog, rekla koje mere predostrožnosti ona preduzima:

POMERANJE SATA POSEBNO UTIČE NA ŽENE! Najviše se održava na KOŽI, zato je važno da uradite JEDNU STVAR!

- Vodim računa da ne ulazim u kuću u stvarima u kojima sam bila na poslu ukoliko je to moguće, naravno. Ne idem po odeljenju u kaputu, naravno postoji uniforma. Ono što sam preduzela je da ima ispred vrata otirač i rastvor, kombinaciju vode vode i varikine. Dolazim iz bolnice i ne treba tako da uđem u kuću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija