• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

09.04.2020

14:17

OVAJ RECEPT ZA MRŠAVLJENJE STVARNO RADI! Izbacila je ovih PET namirnica iz ishrane i prepolovila se!

Ljubav

OVAJ RECEPT ZA MRŠAVLJENJE STVARNO RADI! Izbacila je ovih PET namirnica iz ishrane i prepolovila se!

Podeli vest

Iako su određene namirnice zdrave, to nikako ne znači da imaju mali broj kalorija. Većina ljudi, kad započinju dijete, uglavnom tu pravi grešku. Ovih 5 u najvećoj meri usporavaju proces mršavljenja i odlažu sagorevanje masnih naslaga

Ako želite brzo da vidite rezultate, na ove namirnice zaboravite u narednom periodu, savet je nutricionista.

Avokado

Verovatno ste primetili da gotovo sve fitnes instruktorke preporučuju avokado i govore da je odličan u periodu dijete. Međutim, iako veoma zdrav, avokado sadrži veliki broj kalorija koji će samo usporiti proces mršavljenja. Jedna porcija sadrži 384 kalorija.

UBIJA VIRUSE, LEČI DISAJNE PUTEVE, POMAŽE KOD UMORA I RAZBUĐUJE! Osam jakih razloga da počnete da koristite lovorov list

On bi u ishranu trebao da se uvrsti u onom trenutku kada stignete do željene kilaže i želite da je zadržite.

Fruktoza 

Zdravija zamena za šećer je definitivno, kažu nutricionisti, ali ne bi smela da se nađe na meniju u procesu mršavljenja. Upotrebu fruktoze treba svesti na minimum, a najbolje bi bilo da je potpuno izbacite iz upotrebe. 

Foto: Shutterstock

Ona izaziva pojačanu potrebu za slatkišima, jer baš kao i beli šećer, povećava nivo šećera u krvi i otvara apetit i tako ulazite u začarani krug. 

Suvo voće

To što je reč o voću može da prevari i navede da pomislite da je dobro jesti ga u toku dijete. Jedna šolja sušenog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šolja suvih šljiva oko 447. Ako im baš ne možete odoleti, onda pripazite na količinu.

Tropsko voće

Voće poput manga i ananas  je ukusno, ali ono sadrži puno šećera što znači da sadrži i puno kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć u sagorevanju kalorija.

Sokovi

Obratite pažnju na sastav sokova koje kupujete, jer čak i oni prirodno ceđeni znaju da imaju dodatni šećer. Upotrebom sokova najbrže se stavraju masne naslage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JA

pre 4 godine

Ja te namirnice ne jedem, kako onda da ih izbacim iz ishrane odnosno kako da omrsavim?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija