• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil

21.04.2020

12:40

BANANA I ČAŠA TOPLE VODE UJUTRU preporodiće vaš organizam! Bitno je da poštujete JEDNO PRAVILO

Ljubav

BANANA I ČAŠA TOPLE VODE UJUTRU preporodiće vaš organizam! Bitno je da poštujete JEDNO PRAVILO

Podeli vest

Jednostavan obrok učiniće mnogo za vaš organizam!

Banana je puna minerala, vitamina, vlakana i ostalih hranljivih sastojaka za naš organizam. Prava je energetska bomba jer daje svu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Ali, znate li šta će se desiti ako je pojedete ujutru na prazan želudac u kombinaciji sa čašom tople vode?

Tada njene supermoći znatno rastu. Osim što je banana zdrava (kontrolirše krvni pritisak, hranjiva je, jača kosti, dobra je prevencija tumora), konzumiranjem sa čašom tople vode može pomoći da lakže izgubite kilograme. 

Foto: Shutterstock

 

Na taj način banana ubrzava metabolizam i podstiče probavu. Topla voda (ne mora biti jako topla, otprilke temperature tela) pomaže da se vlakna iz ovog voća lakše probavljaju, a nije toliko neugodno popiti čašu mlake vode, kao hladne na prazan želudac.

Ukoliko kombinujete ovaj prvi obrok sa zdravom ishranom u drugim obrocima, umereno vežbate i još umerenije konzumirate alkohol, brzo ćete videti rezultate.

Osim toga, daje osećaj sitosti, te sigurno nećete brzo ogladneti, a sprečava i apsorpciju ugljenih hidrata, što je od presudne važnosti kod sagorevanja masti.

Bitno je da jedete bananu i pijete vodu polako, a najmanje pola sata nakon toga ne jedete ništa drugo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija