• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

24.04.2020

09:58

MORATE DA PROBATE! Magično ulje koje će iz temelja oporaviti vašu kosu!

Ljubav

MORATE DA PROBATE! Magično ulje koje će iz temelja oporaviti vašu kosu!

Podeli vest

Ruzmarin je veoma zdrava biljka mediteranskog porekla i široko se primenjuje u ishrani, uprvao zbog svojih značajnih zdravstvenih svojstava. Ali, ruzmarin može biti veoma blagotvoran i za vašu kosu i kožu glave

Ovo ulje ima veoma jedinsven, aromatičan miris i nije lako za izradu, pa je sammim tim i retko dostupno i skupo na tržištu, ali možete ga napraviti i sami kod kuće i to sa samo dva sastojkai malo strpljenja.

Potrebni sastojci za izradu ulja od ruzmarina su svež ruzmarin (najbolje je da ga kupite na pijaci) i hladno ceđeno maslinovo

Priprema:

Temeljno operite ruzmarin i osušite ga na suncu par sati, kako bi iz njega isparila voda. Zatim odvojite listove od stabljika, uzmite čistu teglu i napunite je očišćenim ruzmarinom tako da tegla bude puna oko dve trećine. Preko ruzmarina nalijte maslinovo ulje, ali nemojte prepuniti teglu, ostavite malo prostora između sadržaja i poklopca. Teglu dobro zatvorite, promućkajte sadržaj, pokrijte teglu neprovidnom krpom, a zatim je odložite na osunčano mesto (najbolje pored prozora). Ovde na snagu stupa strpljenje jer je potrebno 30 do 40 danada ruzmarin ispusti sve aktivne materije i da se one vežu sa uljem. Važno je da svakih nekoliko dana lagano promućkate sadržaj tegle. Kada je ulje gotovo, procedite ga, sipajte u flašicu koju ćete čvrsto zatvoriti i držite u frižideru. Ulje može trajati do šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija