• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

08.05.2020

11:15

ZOVA KRIJE MNOGE TAJNE! Svi volite ovaj DOMAĆI SOK - kad čujete koliko je ZDRAV, volećete ga JOŠ VIŠE!

Ljubav

ZOVA KRIJE MNOGE TAJNE! Svi volite ovaj DOMAĆI SOK - kad čujete koliko je ZDRAV, volećete ga JOŠ VIŠE!

Podeli vest

Evo i recept kako da ga napravite

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu jer sadrži velike količine flavonoida, karotena, vitamina C.

Do sada je poznato da zova leči grip, zapušene sinuse, bronhitis, astmu i alergije. Takođe, dokazano je da sok od zove popravlja imunitet, a pomaže i kod dijabetesa i zatvora.

NAPRAVITE MOĆNI NAPITAK! Brezina voda jača imunitet, reguliše holesterol, razbija celulit!

Sastojci:

40 cvetova zove
5 litara vode
4 kesice limuntusa
4 cela limuna
3 kg šećera

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:

Cvetove zove berite samo kad je napolju sunčano vreme i na mestima gde uopšte nema saobraćaja niti drugog zagađenja.

Potopite cvetove u vodu. Limun dobro operite u rastvoru sode bikarbone, isecite ga na kolutove pa dodajte cvetovima zove. Izmešajte i ostavite na hladnom i tamnom mestu da odstoji 24 sata.

Tečnost sutradan procedite pa dodajte šećer i limunsku kiselinu i sve dobro promešajte. Ostavite još 24 časa da odstoji, ali povremeno mešajte.

Nakon toga sok sipajte u sterilisane flaše i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija