• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tuzlanski.ba/informer.rs

18.05.2020

22:48

POSTANITE MAJSTOR NEVERBALNE KOMUNIKACIJE! Psihološki potezi koji će vam pomoći da utičete na druge ljude bez izgovorenih reči!

Ljubav

POSTANITE MAJSTOR NEVERBALNE KOMUNIKACIJE! Psihološki potezi koji će vam pomoći da utičete na druge ljude bez izgovorenih reči!

Podeli vest

Postoji razlog zašto autori klasične literature toliko pažnje posvećuju pokretima obrva i trepavica svojih likova, piše Bright Side. Moderni istraživači dokazali su da do 93 odsto informacija prenosimo neverbalno.

Neverbalna komunikacija nije samo govor tela i mimika, već i mirisi i predmeti kojima se okružujemo. Ovo su neki od trikova koji vam pomažu da bez reči utičete na ljude oko sebe.

To će vam pomoći da uspostavite dobru vezu s osobom koju ne poznajete. Vreme koje vam je potrebno da vidite boju njihovih očiju je upravo ono vreme koje vam je potrebno za dobar kontakt očima.

Prema psiholozima, trebalo bi da traje od tri do pet sekundi. Ako ih uopšte ne pogledate u oči ili provedete više od devet sekundi gledajući, možda će se osećati nelagodno.

Takođe, osmehnite se očima dok gledate u njihov most nosa. Ovo je središte područja socijalnog kontakta. Ako gledate u predeo niže od nosa, to može biti upadanje u njihov privatni prostor, a ako gledate na više, to se smatra pokušajem pritiskanja.

Foto: Pixabay

Nemojte odmah započeti razgovor s novom osobom, dajte im malo vremena

Nakon što uspostavite kontakt očima, nemojte odmah započeti razgovor. Uzmite nekoliko sekundi da zakačite kaput, otvorite torbu, pomerite stolicu. Ovo će osobi dati nekoliko dodatnih sekundi da shvati svoj prvi utisak o vama. I tokom razgovora neće izgubiti fokus dok ne primećuju nove stvari o vama, jer su već imali dovoljno vremena da vas dobro pogledaju.

Dodirivanje čaše može ukazivati ​​na privlačnost

Psihološki eksperimenti pokazuju da dodirivanje cilindričnih predmeta izgleda kao znak privlačnosti. Ako devojka želi pokazati momku da ga zanima, samo treba da dodirne deo svoje čaše. Isto će raditi i s olovkom ili čak i prstenom sa kojim se može igrati na prstu.

Ako vam neko kaže neprijatne stvari, zagledajte se u njegovo čelo

Da bi izbegli razgovor sa toksičnom osobom koja vam želi reći da ne misle da vaša nova frizura izgleda dobro, samo pogledajte u njihovo čelo. Ovaj pogles pokazuje snagu. Čak i ako se ne osećate samopouzdano, ovaj jednostavani trik pomoći će vam da brzo preuzmete prednost.

Kako biste napravili pauzu tokom razgovora, napravite mehančki pokret

Ako je od vas zatraženo da donesete odluku, a treba vam malo vremena za razmišljanje, počnite sa čišćenjem naočara. Ova gesta izgleda mehanički i osoba će najverovatnije odlučiti da razmišljate o odgovoru i čekaće je strpljivo. Ako ne nosite naočare, učinite bilo koji drugi obični gest, na primer, možete proveriti dugme na majici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija