• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

04.06.2020

13:52

POMOĆU OVOG TRIKA SE NIKADA NEĆETE UGOJITI! Izmerite savršen OBROK pomoću ŠAKE - sprečite PREJEDANJE!

Ljubav

POMOĆU OVOG TRIKA SE NIKADA NEĆETE UGOJITI! Izmerite savršen OBROK pomoću ŠAKE - sprečite PREJEDANJE!

Podeli vest

Lako i jednostavno

Svi znaju da fizička aktivnost i zdrava ishrana pomažu da se rešite viška kilograma.

Poznato je, takođe, da se i od zdrave zrane možete ugojiti, ako se konstantno prejedate. Najbolje rešenje je, u tom slučaju, da smanjite porcije.

NIKAKO NE PIJTE CEĐENU POMORANDŽU NA PRAZAN ŽELUDAC! Glavni je sastojak skoro svake DIJETE, ali evo zašto to ne bi trebalo da radite!

Ukoliko vam je brojanje kalorija jednako mučenju, stručnjaci savetuju kako da rukom izračunate dovoljnu porciju.

Za muškarce, jedan obrok ne bi trebalo da bude veći od dva dlana, a za žene od jednog. Porcija hrane koja je izvor proteina kao što je piletina, riba, jaja, soja i grčki jogurt ne bi trebalo da bude veća od jednog dlana za jedan obrok.

Foto: Shutterstock

Porciju namirnica kao što su hleb, žitarice, pirinač, krompir i slično, smanjite na veličinu šake. Takođe, mada mnogi vole sir i teško mu odoljevaju, količinu sira koju možete pojesti u jednom obroku izmerite pomoću dva prsta, ne bi trebalo jesti više od toga.

Dnevna količina masti koja vam je potrebna jednaka je vrhu prsta.

OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA SVETU! Samo jedna šaka dnevno štiti srce, reguliše težinu i jača imunitet!

Ako pijete smutije i sokove, vodite se porcijom od 150 mililitara u danu. Ove dve vrste hrane trebalo bi da konzumirate najviše.

Foto: Shutterstock

Idealna porcija za žene je jedna puna šaka, a za muškarce dve. Osoba bi trebalo u proseku da jede pet porcija voća i povrća u danu, dakle u svakom obroku.

Sladoled, kolači, pite i ostali slatkiši trebalo bi da budu svedeni na minimum. Ako neki dan ipak planirate da pojedete nešto od navedenog, potrudite se da ne pojedete više od jedne zatvorene šake.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija