• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

06.07.2020

11:39

PROZIRNA, SMEĐA, NARANDŽASTA, PA ČAK I PLAVA... Na šta ukazuje boja urina?

Ljubav

PROZIRNA, SMEĐA, NARANDŽASTA, PA ČAK I PLAVA... Na šta ukazuje boja urina?

Podeli vest

Pre nego što se laboratorijski ispita, izgled mokraće može da signalizira na zdravstveni problem...

Analiza urina jedna je od prvih metoda u kontroli opšteg zdravstvenog stanja. Međutim, pre nego se laboratorijski ispita, po samoj boji može da se zaključi o kakvom zdravstvenom problemu je reč.

Promena boje urina najčešće je izazvana nedostakom tečnosti, ali može da ukazuje i na ozbiljne bolesti i stanja.

URIN OTKRIVA MNOGE BOLESTI! Ako je crvenkast i miriše na amonijak to nije dobar znak, A EVO KAKO ZAPRAVO TREBA DA IZGLEDA AKO STE ZDRAVI!

OVI NAPICI DIŽU IZ MRTVIH! Razbuđuju bolje od kafe, a DALEKO SU ZDRAVIJI!

Skroz prozirna

Pijete previše vode. Mada je unos tečnosti od dva litra dnevo preporučljiv, ako je za vaš organizam to previše, ili pijete više od toga, bilo bi dobro da smanjite.

Foto: Shutterstock

Ružičasta ili crvenkasta

Ovakva boja se može pojaviti kada se jede, na primer, cvekla ili borovnica. Međutim, ukoliko u urinu ima krvi, to može da ukazuje i na ozbiljne zdravstvene probleme - na bolest bubrega, tumore, infekciju urinarnog trakta, probleme sa prostatom ili nešto drugo. Takođe, urin je takve boje i kod trovanja živom. Svakako je potrebna pomoć lekara.

Blago smeđa

Moglo bi da se radi o bolesti jetre ili teškoj dehidraciji. Pijte nekoliko dana više vode i ako boja urina ostane ista, posetite doktora.

I NE MORA TAKO ČESTO! Koliko se*sa je dovoljno da bismo bili srećni?

Bleda

Boja je normalna i pokazuje da je sa zdravljem sve u redu, kao i da unosite tečnosti koliko je potrebno.

CEO ŽIVOT SE POGREŠNO I ČEŠLJAMO? Mnoge žene NE koriste PRAVILNO četku za kosu, evo šta se događa!

Prozirno žućkasta

Ova boja je, takođe, u granicama normale.

Tamno žuta

Sve je u redu, ali treba da pijete više vode.

Foto: Shutterstock

Boja meda

Telo vam žudi za tečnošću.Ova boja urina znak je da ne pijete dovoljno vode, svakako ispod minimuma od osam čaša dnevno.

Narandžasta

U ovom slučaju, takođe, može da se radi o dehidraciji, ali i o problemima sa jetrom ili žučnim kanalom. Takođe, mokraća je takve boje i kod trovanja hranom. Svakako bi trebalo otići kod lekara.

(FOTO) MANEKENKA K`O OD MAJKE ROĐENA prošetala podzemnom železnicom samo s torbicom!

Plava ili zelena

Retko genetsko oboljenje može da bude praćeno ovakvim bojama urina, ali i neke bakterije koje inficiraju urinarni trakt. Moguće je i trovanje hranom ili uzimanje određenih lekova.

Foto: Shutterstock

Mokraća peni

Ukoliko vam se ovo desi, to može da znači da jedete previše proteina ili da imate problema sa bubrezima. Odlazak kod lekara je neophodan ukoliko se ovo često događa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija