• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba/informer.rs

09.07.2020

17:00

HRANA KAO AFRODIZIJAK! Top 10 namirnica koje razbuđuju strasti

Ljubav

HRANA KAO AFRODIZIJAK! Top 10 namirnica koje razbuđuju strasti

Podeli vest

Afrodizijaci mogu delovati na dva načina. Postoje oni koji stvaraju seksualnu želju tako da deluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine delove tela.

Banane i bosiljak

Banane su bogate kalijem i vitaminima B za koje se kaže da su potrebni za proizvodnju polnih hormona. Vekovima ljudi govore da bosiljak stimuliše se*sualni nagon i poboljšava plodnost. Bosiljak podstiče cirkulaciju i na taj način ima stimulirajuće delovanje.

Foto: Pixabay

Krastavci i smokve

Veruje se kako miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa i na taj način povećava libido kod žena. Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačke osobine na temelju svog izgleda.

Šargarepa i čili paprike 

Šargarepa ima oblik falusa koji je od antičkih vremena u mnogim kulturama bio znak plodnosti. Telesna reakcija uzimanja čilija je znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično onima tokom se*sa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava nagon i uzbuđenje.

Med

U drevnoj Perziji parovi su nakon venčanja na medenom mesecu pili med za uspešan brak. Med je bogat vitaminima B (potrebnim za proizvodnju testosterona), te mineralima, kao što je bor (pomaže u metabolizmu i iskorištavanju estrogena). Neka istraživanja pokazala su da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Foto: Shutterstock

Lubenica

Istraživanja su pokazala da lubenica deluje slično vi*agri. Sadrži citrulin koji utiče na opuštanje krvnih žila, kao što je slučaj kod vi*agre, s tim da deluje na čitavo telo.

Badem

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite periode, a neki smatraju da samo miris badema može potaknuti se*sualnu želju kod žena. Badem jako dobro utječe na se*sualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Arginin

Arginin je aminokiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mleku i siru. Možemo ga pronaći i u obliku dodataka ishrani. Deluje tako što povećava dotok krvi u g*nitalije. Arginin, u kombinaciji s drugim dodacima, poboljšava se*sualnu želju kod muškaraca, a još više kod žena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija