• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

13.07.2020

13:35 >> 13:46

Da li su partneri danas spremniji da oproste prevaru?

Shutterstock

Ljubav

Da li su partneri danas spremniji da oproste prevaru?

Podeli vest

Istraživanje aplikacije za izlaske pokazalo je kako ljudi od 34 do 49 godina drugačije gledaju na neverstvo i skloni su da partneru pruže drugu priliku

Nedavna studija je pokazala da, uprkos suprotnom mišljenju, mnogi su ipak spremniji da oproste neverstvo nego da krenu dalje bez partnera. Indijska aplikacija za izlaske Gleeden sprovela je istraživanje kako bi ustanovila nove trendove oko pronalaska partnera i izlazaka. U grupi su bili ispitanici u starosnom dobu od 34 do 49 godina.

 

Iako mnogi smatraju da je preljuba razlog za prekid, još je više onih koji su spremni da oproste nevernim partnerima i pruže mu drugu priliku. Čak njih 36,9 odsto spremno je da oprosti bezuslovno, a 40,1 odsto ispitanika smatra da budućnost veze zavisi od razloga prevare. Svega 23 odsto ispitanika tvrdilo je da bi odmah rakinuli vezu u slučaju da ih partner prevari.

Istraživanje je pokazalo da iako su mlađi ispitanici ranije bili skloniji avanturama i neobaveznim vezama, danas to više nije tako privlačno. Menja se perspektiva ljudi, a s njom danas više težimo da pronađemo doživotnog saputnika nego da imamo kratkotrajne veze.

 


Takođe, kad su ih pitali kome bi poverili svoje planove, većina je potvrdila da bi razgovarali o tome s najboljim prijateljem. Njih 37,5 odsto bi prijatelju poverili da su imali aferu, a 31,3 odsto ispitanika isto bi priznali bratu ili sestri. Kako bi se rešili osećaja krivice, njih 31,2 odsto bi preljubu priznalo i partneru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija