• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

22.07.2020

14:38

NEVEROVATNE PREDNOSTI ČAJA OD HIBISKUSA! Čuva jetru, pomaže u borbi protiv raka i smanjuje depresiju!

Ljubav

NEVEROVATNE PREDNOSTI ČAJA OD HIBISKUSA! Čuva jetru, pomaže u borbi protiv raka i smanjuje depresiju!

Podeli vest

Cvet hibiskusa bogat je korisnim sastojcima uz pomoć kojih se možemo rešiti brojnih zdravstvenih tegoba. Sadrži tanine, antocijane, flavonoide, minerale, aminokiseline, limunsku kiselinu i vitamin C

Čaj od hibiskusa se vekovima koristi u narodnoj medicini u borbi sa raznim bolestima. 

MOĆNIJI NARODNI LEK OD OVOG NE POSTOJI! Čisti jetru i zakrčene arterije, jača imunitet do maksimuma!

S obzirom na to da  ova biljka sadrži vitamin C i gvožđe, ovaj čaj pomaže  i kod jačanja imuniteta. 


Smanjuje holesterol

Ovaj čaj smanjuje nivo lošeg LDL holesterola iz tela, te štiti organizam od srčanih oboljenja. Osim toga, štiti i krvne sudove od oštećenja.

Hipolipidemična i hipoglikemijska svojstva čaja od bibiskusa mogu biti korisna ljudima koji boluju od dijabetesa.

To je i potvrdilo istraživanje sprovedeno na pacijentima s dijabetesom tipa 2 koje je pokazalo da konzumiranje ovog čaja snižava holesterol i trigliceride što pomaže u upravljanju tom nepredvidivom bolešću.

Čuva jetru

Antioksidativna svojstva ovog čaja pomažu u lečenju bolesti jetre. Štite telo jer neutrališu slobodne radikale prisutne u tkivima i ćelijama, te poboljšava celokupno zdravlje organizma.

Pomaže u borbi protiv raka

Sadrži protokatokusnu kiselinu koja ima antitumorska i antioksidativna svojstva. Hibiskus usporava rast kancerogenih ćelija, jača imunitet i olakšava posledice koje karcinom ostavlja na organizam.

Protivupalni i antibakterijski agens

Hibiskus je bogat askorbinskom kiselinom poznatom pod nazivom vitamin C. A upravo je Vitamin C neophodan hranjivi sastojak koji podstiče imunitet.

Zato nas čuva od zaraza, prehlada i gripa. Takođe, može da se koristi za lečenje nelagode uzrokovane povišenom telesnom temperaturom.

Foto: Pixabay

Ublažava menstrualne bolove

Jedna od prednosti čaja od hibiskusa za žene je olakšavanje grčeva i bola tokom menstruacije. Osim toga, pomaže u ponovnom uspostavljanju hormonske ravnoteže, te može da smanji neke simptome menstruacije i menstrualnog ciklusa. 

Odličan protiv depresije i anksioznosti

Zbog vitamina i minerala poput flavonoida,  čaj od hibiskusa može da pomogne u smirivanju nervnog sistema. Koristi se za smanjivanje anksioznosti, stresa i depresije, jer umiruje um i telo.

 Poboljšava probavu

Podstiče bolji rad creva. Ima diuretska svojstva, pa se može koristiti za lečenje zatvora. Ujedno poboljšava zdravlje čitavog gastrointestinalnog sistema. Smanjuje i rizik od dobijanja raka debelog creva.

Pomaže kod mršavljenja

Osim što poboljšava probavu, koristan je i kod mršavljenja. Nakon konzumiranja hrane bogate ugljenim hidratima, preporučuje se pijenje čaja od hibiskusa.

Studije su pokazale da ekstrakt hibiskusa smanjuje apsorpciju skroba i glukoze, te može da pomogne kod gubitka kilograma.

Pomaže u borbi sa visokim pritiskom

Kod prehipertenzije ili hipertenzije, posebne kod starijih osoba, čaj od hibiskusa je pravi prirodni lek. Ima antioksidativna svojstva i može da snizi krvni pritisak za gotovo 10 jedinica.

Da biste to postigli, treba da pijete oko tri šoljice čaja dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija