• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kućnilekar

23.07.2020

07:50

OVE BILJKE SU NAJEFIKASNIJE U LEČENJEU DIJABETESA! Regulišu nivo šećera u krvi za mesec dana!

Ljubav

OVE BILJKE SU NAJEFIKASNIJE U LEČENJEU DIJABETESA! Regulišu nivo šećera u krvi za mesec dana!

Podeli vest

Raznovrsni biljni proizvodi dobro deluju kod prevencije i lečenja dijabetesa

Dijabetes je hronično oboljenje koje nastaje usled nedostatka insulina u organizmu. Kao posledica ove bolesti javlja se poremećaj metabolizma glukoze, proteina i masti. Najčešći simptomi dijabetesa su suvoća usta, opšta slabost organizma, brzo zamaranje i gubitak telesne težine.

Čajevi od ovih biljka imaju pozitivno dejstvo na šećer u krvi i izuzetno pogoduju dijabetičarima. Uz redovnu primenu, nivo šećera se može držati pod kontrolom.

Foto: Pexels

Čaj od borovnice

Lekoviti delovi su koren, list i plod. Koren i list se obično beru pre sazrevanja plodova, a sami plodovi se kasnije suše na suncu. Ubedljivo daje najveći efekat dijabetičarima koji ne zavise odinsulina. Razlog zbog kojeg je borovnica efektna u lečenju dijabetesa krije se u sastojku koji se zove glukokinin. Zahvaljujući njemu, ovo bobičasto voće vraća šećer u okvir granica normale.

Recept:

Supenu kašiku lista borovnice i kašiku sušenih plodova borovnice preliti sa 2 dl ključale vode. Procediti nakon pola sata i piti nezasladjeno pre jela.

Foto: Pixabay

Čaj od hibiskusa

Ovaj čaj koji vrlo dobro da reguliše šećer. Bogat je vitaminom C, mineralima i raznim antioksidansima. U svom sastavu ima organske kiseline, među kojima su malinska, vinska i limunska kiselina.

Recept:

Jednu kesicu čaja prelijte sa 3-4 dl vrele vode.Ostavite da odstoji oko 15 minuta, potom konzumirati.

Foto: Pixabay

Crni čaj

Osim što uspešno reguliše šećer, crni čaj je poznat i zobg sposobnosti da smanji rizik od nastanka raka, kao i da uspori širenje ćelija raka.

Recept:

Na 2,5 dl ključale vode stavite 1 kašičicu crnog čaja. Držati poklopljeno 2-5 minuta. Procedite i pijte.

Foto: Pixabay

Čaj od ruzmarina

Ruzmarin ima neverovatna lekovita svojstva. Naime, najaktivnije fitohemikalije ruzmarina uspešno regulišu šećer u krvi. Ista je efikasnost i kod sveže i kod osušene biljke.

Recept:

Kada provri 2,5 dl vode ubacite 1 kašičicu sušenih listova ruzmarina i nastavite da kuvate još 3 minuta. Ostavite da odstoji sklonjeno sa ringle još 10 minuta pre nego počnete sa konzumiranjem.

Foto: Tanjug

Čaj od maslačka

Ovo nije običan korov, već biljka koja ima široku primenu, pa i u brzom skidanju nivoa šećera u krvi. Listovi tamne zelene boje, čiste organizam, smanjuju krvni pritisak i leče bešiku. Pojačavaju količine urina i kroz mokrenje izbacuju višak šećera. Maslačak pomaže i kod gubljenja kilograma, što je veoma povoljno za obolele od dijabetesa.

Recept:

60g listova i korenja maslačka sipajte u 1 l ključale vode. Ostavite da odstoji 10 minuta. Konzumirajte po jednu šolju čaja pre svakog obroka.

Napomena: Pre konzumiranja ovih čajeva, posavetujte se sa lekarom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija