• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

26.07.2020

08:39 >> 08:40

Sigurno ste se pitali ČEMU SLUŽI DŽEPIĆ na farmerkama - OVO mu je prava svrha!

Ljubav

Sigurno ste se pitali ČEMU SLUŽI DŽEPIĆ na farmerkama - OVO mu je prava svrha!

Podeli vest

Danas su farmerke nezaobilazne i za muškarce i za žene, a mogu se kombinovati od sportskog do elegantnog stila. Mnogi modeli farmerki imaju mali džep, za koji većina misli da je ukras i da ničemu ne služi...

U Evropu je džins stigao relativno kasno, u početku nije bio popularan jer je označavao buntovni i dekadentni stil, a tek ga je proboj vestern filmova učinio traženim.

(FOTO) TREND IZ OSAMDESETIH JE PONOVO IN! Ove farmerke će biti najtraženije!

MESEČNI HOROSKOP ZA AVGUST! Venera ulazi u Raka - VREME JE ZA ROMANTIKU! Jarčevima ŠOK PROMENE na poslu, Lavovi imaju TAJNU SIMPATIJU, a ovaj znak će čuti ODLIČNE VESTI!

Džepovi na farmerkama su standardni – dva napred, dva pozadi, i mali, neobičan prednji džep. Čemu on zapravo služi? 

Foto: Shutterstock

Sasvim je jasno da je suviše mali i nepraktičan za čuvanje sitniša, a nastao je mnogo pre ere mobilnih telefona, pa je i ova mogućnost isključena. Odgovor na ovo pitanje krije kompanija „Levi Štraus“, čuveni proizvođač tekstila i odeće. 

Foto: Pixabay

Tokom 19. veka ovaj mali džep se koristio za džepne satove koji su u to vreme bili veoma popularni. Ovi džepovi potiču iz doba kada su se pojavile i prve „leviske“, davne 1879. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija