• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: The Time/informer.rs

27.07.2020

13:07 >> 13:27

DA LI ĆE VAS PREVARITI? OVIH 10 stvari to mogu da PREDVIDE!

Ljubav

DA LI ĆE VAS PREVARITI? OVIH 10 stvari to mogu da PREDVIDE!

Podeli vest

Dok žene češće varaju u mlađem dobu, muškarci to čine u starijem. Partner čija draga zarađuje više od njega češće će varati, kao i žene koje su dominantne u odnosu

Iako je gotovo nemoguće pretpostaviti ko će, zašto i u koje doba prevariti, pisac i ljubavni savetnik Erik Baker kaže da prema statistici postoji 10 indikacija koje čine ljude sklonijima prevari.

SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK IMA SVOG ČUVARA! Saznajte koji je vaš - privucite NOVAC, ZDRAVLJE, LJUBAV... Morate ga imati uz SEBE

TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE! Ako ga svakog jutra PIJETE UZ JOGURT, prepolovićete se! Pun je omega 3 masnih kiselina - čuvar vašeg ZDRAVLJA (FOTO)

Foto: Pixabay

1. Puno putovanja

Prilika čini lopova, izreka je koja se često potvrđuje u stvarnosti, naročito kod pripadnika jačeg pola. Prema studijama, najveći procenat serijskih preljubnika avanture "odrađuje" na putovanjima. Verovatnoća prevare dodatno se povećava ako mu je supruga trudna, piše The Time.

Foto: Shutterstock

2. Ekonomska zavisnost

Što je muškarac finansijski zavisniji od partnerke, to je verovatnije da će pokušati da je prevari. S druge strane, na žene ekonomska zavisnost ima suprotan efekat te su one vezanije za partnera. Ironično, muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerki češće varaju.

3. Broj partnera i dominacija

Bilo da je reč o muškarcu ili ženi, što je pojedinac imao više partnera, veće su šanse da će tokom života prevariti stalnog partnera u braku ili vezi. Osim toga, studije pokazuju da u odnosima u kojima žena dominira, ona će biti i sklonija preljubi.

Foto: Shutterstock

4. Obrazovanje

Što je žena više obrazovana, to je manji rizik da će varati stalnog partnera. Ipak, to važi samo u slučaju da je njen partner jednakog nivoa obrazovanja kao ona. Što se tiče izbora ljubavnika, većina preljubnica bira onog koji je obrazovaniji od njenog partnera.

SVE TAJNE JEZIKA: Kako treba da izgleda i šta znače RAZNE PROMENE na njemu?

5. Nezadovoljstvo odnosom

Žene koje su nesrećne u braku ili ljubavnoj vezi dvostruko su sklonije da utehu potraže "sa strane". Za pripadnike oba pola važi da su trostruko skloniji prevari ako nisu zadovoljni intimnim aspektom odnosa.

Foto: Shutterstock

6. Godine

Žene češće varaju dok su mlađe - do 35. godine života, dok su muškarci skloniji prevarama u kasnijem dobu. I dok će muškarci po pravilu tražiti mlađe ljubavnice, žene u 80 odsto slučajeva traže ljubavnika svojih godina.

7. Sklonost flertu

Muškarci skloni pokazivanju svoje "muževne strane", kao i oni patrijarhalno vaspitani češće varaju, jednako kao i žene koje su sklone flertu i izazovnom oblačenju. Osim toga, češće varaju muškarci s izrazito dubokim i žene s visokim glasovima.

Foto: Shutterstock

8. Godine u braku/vezi

Sedma godina braka se često navodi kao prelomna, a to pokazuju i statistike. Upravo se nakon sedam godina u odnosu statistički povećava verovatnoća preljube. Razlozi za to su rutina i dosada, a afere najčešće započinju na radnom mestu.

9. Preko prevare se prelazi

Prema istraživanjima, čak će 75 odsto brakova preživeti prevaru koju je počinio muškarac, dok je kod žena preljubnica taj procenat nešto manji - oko 65 odsto parova će i dalje ostati zajedno.

DOZA koja vas ŠTITI OD OPEKOTINA: Na telo nanesite OVOLIKO kašičica kreme!

10. Odnos može da bude idealan

Među onima koji se upuštaju u varanje svog stalnog partnera, čak 56 odsto muškaraca i 34 odsto žena svoj odnos bi opisali kao "vrlo srećan" ili "srećan". Prema tome, za rizik je nivo zadovoljstva odnosom manje značajan od toga kakav je neko tip ličnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija