• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Živim

06.08.2020

07:41

OVO SU POKAZATELJI DA VAM JE IMUNITET MAKSIMALNO OSLABLJEN! 10 znakova da vam je preko potreban odmor!

Ljubav

OVO SU POKAZATELJI DA VAM JE IMUNITET MAKSIMALNO OSLABLJEN! 10 znakova da vam je preko potreban odmor!

Podeli vest

Ako dobro osluškujemo naše telo, u svakom trenutku ćemo znati šta mu je neophodno. U ovom periodu, naročito je bitno, imunitet držati na visokom nivou

Ukoliko primetite neke od ovih znakova, vreme je da uzmete predah od obaveza, jurnjave i stresnih situacija i priuštite odmor i za dušu i za telo.

Šejk od krastavca, spanaća i jogurta! Kad popijete čašu ovog pića ODJEDNOM ĆETE OSETITI NALET ENERGIJE! (RECEPT)

Ovo su alarmantni znaci da je imuni sistem ugrožen:

stalni umor
malaksalost
bolovi u zglobovima
probavni problemi
herpes na usni
česte infekcije
glavobolja

promjene na koži
opadanje kose
teže zarastanje rana

Do oslabljenog imuniteta dovode ove loše navike: 

Foto: Pixabay

1. Hroničan stres i umor 

Ukoliko telu ne obezbedite dovoljnu količinu sna, ono će na kraju početi da se muči i dovesti do oslabljenog imuniteta. Pored sna i svakodnevne stresne situacije mogu da prouzrokuju pad imunološkog sistema.

Trudite se da svakog dana izdvojite barem sat vremena samo za sebe kada ćete meditirati ili prosto samo sedeti i rasteretiti mozak od svih informacija ili čitati knjigu koja vas opušta i uživati u šolji kafe.

2. Prekomerno konzumiranje alkohola

Poznato je da lekari preporučuju čašu vina za dobro zdravlje, ali sve preko toga može da ostavi ozbiljne zdravstvene posledice. U svemu budite umereni.

3. Nepravilna ishrana

Ishrana koja ne sadrži dovoljnu količinu vitamina i minerala je osnovni razlog zašto telo i imunitet slabe. Raznovrsne namirnice moraju da postanu deo svakodnevne ishrane ukoliko želite da organizam bude jak i može da se izbori sa stresnim situacijama i svim lošim faktorima iz okoline.

Trudite se da izbegavate prženu i masnu hranu, a više konzumirajte voće, povrće i proteine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija