• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail/informer.rs

30.08.2020

13:17

6 RAZLOGA zbog kojih žene NE ŽELE SE*S, a nije nedostatak želje!

Ljubav

6 RAZLOGA zbog kojih žene NE ŽELE SE*S, a nije nedostatak želje!

Podeli vest

Britanska se*s terapeutkinja Trejsi Koks kaže da žene često navode nizak libido kao razlog zašto ne uživaju u intimnim odnosima sa svojim parterom, ali ona kaže da je retko kad to jedini razlog

- Neke žene imaju zaista prirodno nizak libido. Ali čak i tada, uvek su prisutni i neki drugi faktori - rekla je Koks i navela šest faktora.

1. Ne osećate se prijatno da tražite ono što stvarno želite

Mnogo žena ima aktivne, raznolike se*sualne maštarije ili požudne solo-seanse, ali se osećaju previše neprijatno da kažu partneru šta ih uistinu uzbuđuje. Brinu se da će ih partner uvrediti ili da neće pristati na to. 

S NJIMA JE ZABAVNO, ALI... Ovo je ubedljivo NAJNEODGOVORNIJI horoskopski znak!

Psiholog OTKLANJA NEDOUMICE oko POČETKA ŠKOLE - Samo smireno i bez straha!

2. Sidite se svog tela

Pregled 57 istraživanja koja su obuhvatala dve decenije istraživanja je utvrdio da postoje značajna veze između slike o svom telu i gotovo svakog faktora povezanog sa se*som: uzbuđenje, želja, or*azam, učestalost se*sa i se*sualno samopoštovanje.

Foto: Shutterstock

Svako novo istraživanje pokazuje isti rezultat iz godine u godinu: osećaj da ste se*sualno privlačni znači da je veća verovatnoća da ćete i uživati u se*su, imati bolje or*azame, više inicirati se*s i češće razgovarati o se*su s partnerom, navodi Koks.

3. Nekompatibilni stilovi se*sa

Seksualni stil odnosno vrsta u kojoj uživamo jako je važan. Ako vaš se*s nije uzbudljiv, nećete hteti da ga redovno ponavljate. Razgovor s partnerom o svojim se*sualnim sklonostima - šta vam se sviđa, a šta ne - nije prigovaranje.

(TEST) KAKO OSVAJATE NEČIJE SRCE? Vaš najveći adut u ljubavi je...

4. Ne doživljavate or*azam

Se*s je prijatan čak i ako nemate orgazam.

Ali, ako nikad ne doživite nijedan sa svojim partnerom, dok ih on ima svaki put,  bićete ljuti jer to je jako nepravedno. Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da 91 odsto muškaraca obično ili uvek doživljavaju orgazam sa svojim partnerom, a samo 39 odsto žena je reklo isto.

Foto: Shutterstock

5. Stres i depresija

Stres, anksioznost i depresija su klasične ubice libida, a otkako se korona virus pojavio početkom ove godine ovo postaje sve češći faktor, kaže Koks. Četrdeset četiri odsto odraslih u SAD-u je reklo da je se*s postao znatno ređi i manje zadovoljavajući od početka pandemije.

6. Način na koji se uzbudite razlikuje se od vašeg partnera

Muškarci i žene imaju tendenciju da se uzbude na različite načine.

PAMETNI STE, LEPI, USPEŠNI - A SAMI! Zašto?

Otprilike dve trećine muškaraca ima oblik 'spontane želje za se*som'.

Samo 15 odsto žena isto doživljava.Trideset odsto žena ima 'odgovarajuću želju' - žele se*s samo kad im se već dogodi nešto erotično. Želja se događa nakon što se njihova tela se*sualno stimulišu, a ne pre, kaže Koks, a prenosi Daily Mail.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija