• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

16.09.2020

09:02

Kako se ZAŠTITITI OD GRIPA svih vrsta? Ova hrana je PRVA LINIJA ODBRANE!

Ljubav

Kako se ZAŠTITITI OD GRIPA svih vrsta? Ova hrana je PRVA LINIJA ODBRANE!

Podeli vest

Koronavirus je već pola godine među nama, a sa početkom školske godine i najavom jeseni uobičajene respitarone infekcije, poput gripa i prehlade, mogu samo da mu se pridruže...

Ipak, ne zaboravite da je vaše najmoćnije oružje protiv gripa svake vrste - snažan imunitet. Umesto da preterano strahujete, najbolje što možete da učinite za sebe jeste da uvedete neke promene kako biste smanjili rizik od zaraze i podigli obrambene snage organizma na maksimum pripravnosti.   

DOMAĆI LEK PROTIV ZAKRČENJA ARTERIJA, STVARANJA KAMENA I JAČANJE IMUNITETA! Ubija sve infekcije u telu!

Povećajte unos vitamina C i D

Ne postoje važniji vitamini za obranu od prehlade i gripa od vitamina C i D. Vitamin C snaži imunitet i podstiče delovanje belih krvnih zrnaca, a studije su pokazale da se dodatnim unosom ovog nutrijenta takođe skraćuje trajanje prehlade.

Foto: Shutterstock

Za snažan imunitet

* pripazite na ishranu

* pijte čajeve bogate antioksidansima (zeleni čaj, čaj od đumbira i kurkume...)

* priuštite sebi dovoljno sati sna

* što češće boravite na svežem vazduhu (statistika potvrđuje da se češće razboljevaju osobe koje su stalno u zatvorenom i malo se kreću) 

* bavite se telesnom aktivnošću na otvorenom, čak i zimi

 

Uzimajte što više svežeg voća i povrća bogatog vitaminom C (limun, limeta, paradajz, paprika, pomorandža, grejpfrut, kivi...), a možete preventivno uzimati oko 1000 mg u obliku dodataka ishrani. Ako osetite prve simptome gripa, povećajte dozu na 4000 mg.

Drugi važan antioksidans koji neretko nedostaje modernom čoveku koji uglavnom boravi u zatvorenom, jeste - vitamin D. Stoga, kad god ste u prilici, izađite u prirodu i “kupajte” se u sunčevoj svetlosti barem 15-20 minuta kako biste podstakli stvaranje ovog vitamina.

Takođe, jedite masnu ribu, poput lososa, tunjevine i skuše. Šitaki pečurke, sok od pomorandže i mleko mogu da pomognu da podignete nivo ovog antioksidansa, a možete ga unositi i u obliku dodataka ishrani.

JAPANSKA VODA je spas za mnoge boljke! Možete je napraviti kod kuće, OVO SU NJENE PREDNOSTI!

Foto: Shutterstock

Ne zaboravite na probiotike

Setite se da je naša crevna mikroflora odgovorna za više od 80 odsto imuniteta. To znači da obrana od virusa počinje u crevima. Ako želite da povećate unos probiotika, u ishranu uvrstite kiseli kupus koji ujedno obiluje i vitaminom C. Konzumirajte i druge fermentisane namirnice poput jogurta, kefira, turšije...

LICE BEZ AKNI I OŽILJAKA! Ova maska je fenomenalna, A LAKO SE PRAVI!

Pripazite i na unos prebiotika - namirnica koje hrane vaše dobre bakterije. Među takve namirnice spadaju beli i crni luk, praziluk, špargle, banane...

Foto: Shutterstock

Sirovi beli luk je odličan ne samo kao hrana za dobre bakterije, već sadrži i sumporno jedinjenje alicin, koji ima snažna antivirusna i antibakterijska svojstva.

Možete ih sakriti, ali one MOGU DA VAS UBIJU! Kada se javiti lekaru ako imate PROBLEM SA VENAMA?

Osim probiotika i prebiotika, konzumirajte svežu, sezonsku hranu (idealno organsku), voće, korenasto i zeleno lisnato povrće, jer sve ove namirnice dodatno jačaju vaš imunitet.

Propolis i đumbir

Propolis je odlična prva linija obrane od gripa i prehlade. Ovaj moćni pčelinji proizvod ima antimikrobna svojstva, povećava broj imunih ćelija i podstiče njihovu aktivnost u obrani od virusa.

Foto: Shutterstock

Čak i ako već imate prehladu ili grip, uzimajte propolis, jer ovaj prirodni proizvod pomaže u ublažavanju bolova, smanjuje glavobolju i smiruje kašalj i kijanje.

Foto: Shutterstock

Izvrstan pomoćnik u jačanju imuniteta je i đumbir. Ako već niste uveli tu praksu, što pre počnite da pijete superzdravi čaj od đumbira, limuna i meda.

Eterična ulja

S obzirom na to da su prehlada i grip virusna oboljenja, najbolja i najdelotvornija eterična ulja su ona antivirusna.

Ulje crnog kima se, recimo, dobija od biljke Nigella sativa i slovi kao panacea – lek za sve. Izuzetno deluje na imunitet, podstiče rad prirodnih ćelija ubica i štiti organizam od gripa i prehlade.

PRIRODNI LEK PROTIV AMBROZIJE DOKTORA NESTOROVIĆA! Ovo će vam sigurno pomoći da prebrodite alergiju!

Osim kod respiratornih tegoba, ulje crnog kima pomaže i kod drugih poteškoća, od kožnih oboljenja, preko probavnih problema i alergija, pa sve do dijabetesa.

Foto: Shutterstock

Među ostalim eteričnim uljima koja snažno deluju protiv virusa i bakterija izdvajaju se eukaliptus, čajevac, ružino drvo i origano. Eukliptus i čajevac ujedno podstiču iskašljavanje, dok čempres, crna smreka, jela i beli bor deluju tako da šire bronhije i olakšavaju disanje.

Ljude koji imaju TETOVAŽE odlikuju ove dve osobine! DA LI STE MEĐU NJIMA?

Bez obzira na to da li koristite aromalampe i difuzere, inhalirate se ili eterično ulje stavljate u kupku, važno je da se pridržavate naznačenog uputstva.

O jednoj od najlekovitijih biljaka kod nas koju uzimamo zdravo za gotovo čitajete OVDE.

A o prirodnom sirupu od dva sastojka od kojeg ćete prodisati i izbaciti sve viruse iz organizma čitajte OVDE.

 

BONUS VIDEO

STAVLJAJU LED "ТАMO DOLE" I SNIMAJU SE! Devojke poludele za ovim bizarnim trendom, gore društvene mreže!

MOJA DRAGA NESTALA BEZ TRAGA! E ovo se zove brzina svetlosti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija