• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

22.09.2020

18:56

RAZUMAN UNOS KAFE povećava kognitivne sposobnosti, ali šta to u praksi znači? Zaštitiće vam mozak, ali samo ako pijete OVOLIKO!

Ljubav

RAZUMAN UNOS KAFE povećava kognitivne sposobnosti, ali šta to u praksi znači? Zaštitiće vam mozak, ali samo ako pijete OVOLIKO!

Podeli vest

Ovo sigurno niste znali...

Kafa, omiljeni napitak, često je predmet kontroverzi jer je neki proglašavaju krivcem za razne zdravstvene probleme, dok je drugi uzdižu u nebesa. Istina je, naravno, negde u sredini – razuman unos kafe povećaće vam kognitivne sposobnosti, ali preterano konzumiranje napraviće upravo suprotno.

RAK DEBELOG CREVA JE DRUGI NAJČEŠĆI MALIGNITET U SRBIJI, A DVE STVARI SU KLJUČ USPEŠNOG LEČENJA! Doktor Radosavljević objasnio sve o ovoj opakoj bolesti!

Naučnici s Univerziteta u Bariju su podatke od 1.445 ispitanika starosti od 65 do 84 godine prikupljali više od tri godine.

Foto: pexels.com

”Journal of Alzheimer’s Disease” objavio je da su najbolje rezultate na testiranjima kognitivnih sposobnosti imali učesnici istraživanja koji su dnevno pili 1-2 šoljice kafe.

Nasuprot tome, osobe koje su pile više od dve šoljice kafe dnevno imale su prosečno 1,5 veći rizik za slabljenje kognitivnih sposobnosti. Naučnici veruju da umereni unos kofeina može zaštititi mozak od oštećenja prouzrokovanih naslagama beta-amiloidnih proteina.

Za više vesti iz oblasti ZDRAVLJA kliknite OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija