• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

25.09.2020

12:03

OTKRIVAMO TAJNU GEJŠI! Evo kako da vam koža bude BEZ NEPRAVILNOSTI, a ten kao porcelan

Ljubav

OTKRIVAMO TAJNU GEJŠI! Evo kako da vam koža bude BEZ NEPRAVILNOSTI, a ten kao porcelan

Podeli vest

U pitanju je najobičniji pirinač. Osim što je on sve samo ne običan kada je efekat koji ima na kožu u pitanju

Oduševićete se koliko prednosti ima maska za lice od pirinča, ali i pirinčana voda za kožu lica. Pripremite se za jednostavne, a moćne recepte, koje sada primenjuju žene širom sveta!

Iz istočne kulture nam dolaze sjajni saveti, kako po pitanju toga da dosegnemo unutrašnji mir, tako i da generalno izlečimo telo, kako bi svoj um doveli u balans. Znate da jedno bez drugog ne ide, a gde ćete naći bolji način da se izbalansirate, nego da telo oslobodite štetnih sastojaka iz kozmetičkih preparata.

Žene iz Azije su iz tog razloga našle jedno praktično rešenje, a to je pirinač.

Maske za lice od pirinča mogu da vam zamene neki od kozmetičkih preparata koje svakodnevno koristite.

Prvi put čujete ovako nešto? Pravo je vreme da saznate nešto više o upotrebi pirinča u kozmetičke svrhe.

Pirinač za lice

Pirinač spada u red namirnica koje često koristimo u pripremi jela, jer je hranljiv, lagan i jednostavno se sprema. Gotovo da nema kuće koja ga nema, jer je u našoj tradiciji da neka omiljena jela sadrže baš pirinač. Tu naravno mislimo na sarmu i đuveč, ali pre nego vam je pošla voda na usta, da li ste nekada razmišljali zašto je izbor pao baš na pirinač?

Zato što se radi o hranljivoj namirnici, koja je bogata mnogobrojnim antioksidansima za kožu lica, koji kuvanjem uopšte ne gube na svojoj jačini. To su vitamini B1, C i E, kao i linoleinska kiselina i alantoin.

Foto: Shutterstock

Svakodnevnim konzumiranjem pirinča ni približno nećete doći do odličnih rezultata na koži lica, kao direktnim nanošenjem maski za lice od pirinča.

Toga su se prvo dosetile Japanke, jer u njihovoj kulturi pirinač ili riža zaista ima status super hrane.

Japanska maska za lice

Čuveni recept na bazi pirinča, mleka i meda sada je poznat kao japanska maska za lice i tajno oružje gejši u borbi protiv starenja.

Japanske žene su zaista vrlo mladolike, pa ovaj recept možda i radi. Uostalom, nije na odmet proveriti!

Potopite tri kašike običnog pirinča za kuvanje u hladnu vodu i stavite na šporet da provri. Dok se pirinač kuva, pripremite jednu kašiku mleka i kašiku meda. Maske za lice od meda su takođe potpuni hit za kožu. Kada procenite da je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i procedite. 

Vodu u kojoj se pirinač kuvao ne morate da bacite!

Oceđen pirinač ispasirajte. To možete uraditi običnom kašikom, ne morate striktno koristiti blender. Ovako usitnjen pirinač je lakši za nanošenje na kožu lica. Dodajte ostale sastojke i lepo ih sjedinite.

Na čistu kožu, a to podrazumeva da ste umili lice mlakom vodom i penom, prstima raspoređujte masku. Maska će pod prstima biti malo lepljiva zbog prisustva meda, pa bi trebalo da lepo prijanja uz kožu lica. Ostavite je da deluje nekih pola sata, pa je skinite peškirom natopljenim vodom.

Nakon uklanjanja maske, vaša koža lica će biti osvežena, a nesavršenosti poput bora i fleka na licu manje vidljive.

Maska za lice od pirinčane vode

Pirinčana voda nikako nije otpad, jer su u njoj sačuvani svi gore nabrojani dragoceni vitamini za kožu lica.

Procedite pirinač i višak vode stavite u neku manju flašicu u frižideru. Po potrebi iskoristite vodu za čišćenje i balansiranje kože lica, bez ispiranja.

Foto: Shutterstock

Najbolje je da na tufer sipate malu količinu pirinčane vode i uveče pred spavanje prebrišete lice. Mnogi ovu mešavinu nazivaju prirodnim tonikom za lice. Ipak, pirinčanu vodu čuvajte svega nekoliko dana u frižideru da se ne bi pokvarila ili nakupila mirise, pa po želji ponovo napravite nove rezerve ovog prirodnog tonika.

Za uklanjanje bora nešto bolja se pokazala mešavina pirinča, mleka i meda.

Maska od pirinča, mleka i meda

Tradicionalna japanska maska za lice sadrži pirinač, med i mleko, ali je možete i dodatno obogatiti. Maske za lice sa pirinčem su u tom smislu praktične, jer zaista možete kombinovati veliki broj sastojaka. Dodajte neki od tzv. suvih sastojaka i pretvorite masku od pirinča u pravi piling tretman lica.

Pa, tako, neke žene dodaju i kakao, jer je i on odličan za kožu lica. Možete se odlučiti i za kurkumu, jer ona odlično uklanja fleke na koži. Od pomoći da maska bude potpuno revitalizujuća za vaše lice može biti i soda bikarbona.

Ipak, u maske za lice sa pirinčem izbegavajte da dodajete kakao i kurkumu ako želite da izbelite lice. Kao što pretpostavljate, kakao boji i masku i kožu lica u braon, dok kurkuma u blago žutu boju. Maske za lice od kurkume su odlične za fleke, ali ne i za svetlo lice, jer se vrlo teško skidaju.

Dodatak soda bikarbone se posebno preporučuje osobama sa masnom kožom lica, jer ona savršeno čisti kožu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija