• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BonApetit.rs

29.09.2020

13:43

NAJJAČI I NAJMOĆNIJI ČISTAČI ARTERIJA! Sprečite infarkt i šlog na potpuno prirodan način!

Ljubav

NAJJAČI I NAJMOĆNIJI ČISTAČI ARTERIJA! Sprečite infarkt i šlog na potpuno prirodan način!

Podeli vest

Svi imaju želju da su mladi i zdravi dugo, ali telo vremenom stari. Krvni sudovi takođe stare, gube elastičnost, pojavljuju se naslage na njihovim zidovima. Tada se javljaju zdravstveni problemi - česte glavobolje, povišen pritisak, ateroskleroza i artritis, pojavlju su varikoze i naslage hoelsterola, koje vode do infarkta

Pročišćavanje tela narodnim sredstvima je već od davnina poznato. Tradicionalni lekari su sakupili recepte, koji su se pažljivo čuvali i predavali s kolena na koleno.

Tradicionalna medicina za pročišćenje krvnih sudova odavno koristi lekovito bilje. Od njih se prave korisni čajevi i lekoviti preparati. Tu spadaju detelina, žut kantarion, menta, maslačak, rastavić i druge.

Plodovi brusnice, šipak, aronija takođe imaju blagotvorno dejstvo na vaše krvne sudove, a i za celokupno telo.

Tinkture od biljaka, koje se lako prave kod kuće, ali pre nego što počnete da ih koristite, konsultujte se sa vašim lekarom, kako bi izbegli dodatne komplikacije.

Foto: Shutterstock

- Listovi i korenje maslačka se uspešno koriste kod ateroskleroze, jačaju telo, čiste jetru i bubrege. Listovi i korenje 4-5 maslačka se stave u tamnu posudu i preliju se sa 500 ml rakije. Tako treba da odstoje 2 sedmice, pa se zatim procede. Uzima se po 25 kapi 2 puta dnevno pre obroka. Trajanje lečenja zavisi od stanja krvnih sudova - do 2 do 4 meseca.

- Pomešajte 100 g različitih biljaka: kamilica, hajdučka trava, listovi jagode, pupoljci breze i smilje. Sipaju se 2 kašike u teros i preliju se sa 500 ml ključale vode i tako treba da odstoje 12 sati. Uzima se po 1 kašičica meda sa 100 ml - 2 puta dnevno. Lečenje traje dok ne potrošite biljnu mešavinu.

Kada imate zdravstene probleme, sama priroda nudi svoje darove, a mi samo treba da ih pravilno koristimo. Tako će narodni lekovi postati naši saveznici u borbi za zdravlje, mladost i lepotu tela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija