• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje

11.10.2020

08:49

ZAŠTO ŽENE VARAJU? Mali VODIČ ZA MUŠKARCE koji osećaju da u vezi nešto NIJE KAKO TREBA!

Ljubav

ZAŠTO ŽENE VARAJU? Mali VODIČ ZA MUŠKARCE koji osećaju da u vezi nešto NIJE KAKO TREBA!

Podeli vest

Mnogo je razloga zbog kojih žene varaju svoje muževe ili dugogodišnje partnere i nijedan nije tako jednostavan...

Žene varaju iz mnogih razloga, baš kao i muškarci, ali razlozi su upravo ti koji prave razliku između nje i njega. Istraživanja američkih stručnjaka pokazala su da su razlozi zbog kojih žena vara svog muža ili partnera veoma kompleksni, ali da muškarcima mogu da posluže kao smernica da nešto učine kako do prevare ne bi došlo. Posle prevare teško je vratiti se na staro, a još teže postići nešto bolje. Američki seksualni terapeut dr Tami Nelson i psiholog Margaret Pol ovako su objasnile razloge zbog kojih žene danas varaju svoje partnere.

Žene varaju zbog...

- Žene cene dobar se*s kao i muškarci. Varaju kad pronađu muškarca ili ženu koji ih uzbuđuju. Ako vam neko kaže da muškarci varaju zbog se*sa, a žene zbog osećanja, greši - kaže Nelson. Nedavno istraživanje objavljeno u "Journal of Se* Research" pokazalo je da, iako su muškarci i dalje skloniji prevarama zbog se*sualne raznolikosti, to je i među tri glavna razloga zbog kojih i žene varaju.

Foto: Shuuterstock

Nezadovoljne su vezom

Ova studija pokazala je i da je jedan od glavnih razloga zašto žene varaju taj što više nisu zaljubljene u partnera. Čak i ako je ljubav još prisutna, žena koja je nesrećna u svojoj vezi može biti sklonija varanju. Bilo zbog ljutnje, finansijskih ili porodičnih problema, žena je u nadi da će prevara da joj donese ono što u trenutnoj vezi nema.

- Žene varaju jer se odnos kod kuće polako hladi. Ako sa partnerom oseća napetost ili dosadu, uzbuđenje sa strane može biti privlačno - kaže Nelsonova.

Bila je to samo greška

- Ponekad žena ulazi u ljubavnu aferu samo zato što joj se ukazala prilika. Žene umeju da se često ponašaju impulsivno i onda zbog toga zažale. Ovakve prevare nemaju nekog velikog značenja, u ovim situacijama žena je samo iskoristila priliku i to je to - objasnila je Nelsonova.

Žele intimnost

Žene uvek imaju potrebu za bliskošću, bila ona fizička ili emocionalna. Ako se žena u svojoj vezi ne oseća bliskost sa partnerom, a naiđe neko ko pokaže takvu vrstu intimnosti, stvoriće se privlačnost. Istraživanja su pokazala da žene mogu da ostvare veoma jaku emotivnu povezanost sa nekom novom osobom s kojom varaju. Muškarci su varalice, ali im se retko dešava ovakva povezanost.

Nova osoba čini da se ona oseća posebno

- Žene često govore da se zbog ljubavnika osećaju posebno, se*si i obožavano, a tu je pažnju teško zanemariti. Uz supružnika ili dugogodišnjeg partnera ovog osećaja obično nema.

Imaju nisko samopoštovanje

S druge strane, psiholog Margaret Pol kaže da žena koja vara može imati problem sa samopoštovanjem. Nedostatak ljubavi prema sebi može nekoga da natera na varanje. Kada žena nema sposobnost da se zauzme za sebe u vezi, onda čezne za pažnjom.

- Ove žene su svesne da im muškarac sa kojim varaju partnera neće pružiti tu pažnju koja im nedostaje, ali im se čini da će prevarom one učiniti bar nešto za sebe - objašnjava Margaret Pol.

Foto: Shutterstock

Varanje - bekstvo od problema

Varanjem žene ponekad žele da zaborave na probleme u kući, na poslu. Kao što se neki muškarci na primer okreću alkoholu, drogama, tako žene počinju da varaju kako bi izbegle da probleme koje imaju reše, da se sa njima suoče.

Žele prekid veze ili promenu

I na kraju, žene varaju jer žele da im veza "pukne", a lakše im je da to "kažu" varanjem nego iskrenim razgovorom sa partnerom. Ali, takođe, žene varaju jer žele da se nešto u njihovoj trenutnoj vezi promeni. Dakle, žene varaju da bi izašle iz braka ili da bi ostale u njemu. Ovo je najopasnija prevara... Kako da budemo sigurne da će ga prevara naterati da se promeni i da oprosti prevaru?

Ispovest o tome kako je mladi ljubavnik ZAGORČAO ŽIVOT naše čitateljke jednim potezom čitajte OVDE

A o čemu "PINK PANTERKA" Olivera Ćirković NIKAD RANIJE NIJE PRIČALA čitajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija