• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

18.10.2020

09:59 >> 10:02

5 KRALJICA JESENI! Ove sezonske NAMIRNICE su najbolje za IMUNITET!

Ljubav

5 KRALJICA JESENI! Ove sezonske NAMIRNICE su najbolje za IMUNITET!

Podeli vest

Ove jesenje namirnice pune su antioksidansima, koji nas štite od raznih bolesti...

Kruška je omiljeno jesenje voće i sadrži veliku količinu vitamina B, koji nam pomaže da se lakše nosimo sa stresom. Veoma je korisno u ishrani dijabetičara, jer ima visok udeo vlakana i pomaže u prevenciji šećerne bolesti. Dobre su za stomak i srce jer regulišu i nivo holesterola u krvi.

Foto: Shutterstock

Bundeva, narandžasta kraljica jeseni, bogata je zdravim masnim kiselinama, a omega 3 kiseline važne su za zdravlje srca i krvnih sudova.

Foto: Shutterstock

Cvekla je poznata kao najbolji lek protiv anemije, ali štiti jetru i snižava krvni pritisak.

Foto: Shutterstock

Samo 45 grama brokolija daje telu 70 odsto dnevne preporučene doze vitamina C, a pored toga, sadrži i antioksidanse koji deluju protiv različitih vrsta karcinoma. Obavezno ga kuvajte na pari, i to kratko, jer se dugim kuvanjem uništavaju važni nutrijenti.

Foto: Shutterstock

Kesten se preporučuje onima koji boluju od bubrežnih bolesti, obiluje kalijumom i fosforom, i sadrži bakar koji jača kosti i imunitet. Pospešuje proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, ali je dosta kaloričan, pa će vas držati sitim.

Foto: Pixabay

Univerzalni, BESPLATNI LEK za sve! Zašto je VOĐENJE LJUBAVI najbolja TERAPIJA čitajte OVDE

A kako da napravite NAPITAK KOJI PROVERENO ČISTI DISAJNE PUTEVE I UNIŠTAVA VIRUSE čitajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija